«I LIKE BARCELONA. Persones-Arquitectura-Urbanisme»

Mostra interactiva sobre les relacions que s’estableixen entre els elements que formen la ciutat, entenent les persones com l’origen de l’arquitectura i l’urbanisme de Barcelona.

Aquesta exposició tindrà lloc a la Sala Ciutat de Barcelona, carrer de la Ciutat n. 2, del 30 de gener fins al 20 de Març.

Inauguració: dijous 29 de gener a les 19.30h, aforament limitat, confirmeu assistència Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


La ciutat no és únicament carrers i edificis, és també una amalgama de vida on els límits espacials són alhora els físics (el pla de Barcelona), els psicològics, els emocionals i els virtuals de les persones que hi viuen.
Us presentem una exposició oberta, en què els límits físics són traspassats pels usuaris de l’exposició, que en complementen la narrativa i hi afegeixen nous elements, que comparteixen a les xarxes socials i amb altres visitants.

El contingut de l’exposició s’obté de la base de dades recollida en les tres darreres edicions del festival d’arquitectura 48h Open House BCN. Aquesta base de dades està formada per 3.000 fulls de mà (amb les opinions sorgides en completar la frase «El que més m’agrada de Barcelona és…») i per més de 9.000 imatges compartides a la xarxa Instagram i etiquetades amb #openhousebcn i #opengram.

Els usuaris de l’exposició poden utilitzar el llenguatge de les etiquetes i les icones extretes del món digital per modificar, de nou, els límits de la ciutat i per explicar-nos la seva ciutat.

 

Fotografies finalistes d'OPENFOTO i d'OPENGRAM 2014

 

Fotografies finalistes. Les guanyadores seran escollits per votació popular dins l'exposició "I Like Barcelona".

 

Open Foto

 

 

Guanyador Categoria Infantil: Tomàs Malavía 

 

 

 

 

 

 

 

 


OpenGram


 

Divendres, 14 Novembre 2014 10:34

Activitat Open Extra Escolta l'arquitectura

Activitat Open Extra ESCOLTA L'arquitectura

Comencem un nou cicle, Escolta l'Arquitectura. Escolta l'Arquitectura, oferirà una sèrie d'esdeveniments que relacionaran experiències arquitectòniques i activitats musicals pensades exclusivament pels edificis que participen al nostre programa anual, Open Extra. Cada proposta del cicle s'articularà al voltant de dos paràmetres, un d'arquitectura i un de música o so.
El 21 de novembre 2014 es va celebrar la primera trobada a la Plaça de la Virreina, n. 3, un apartament singular obra de Michel&Miquel Arquitectes.

Escolta l'arquitectura

Dimecres, 12 Novembre 2014 09:00

IMATGES DEL FESTIVAL CINQUENA EDICIÓ

LA 5A. EDICIÓ DEL FESTIVAL

La cinquena edició del 48H Open House Barcelona, Festival d’arquitectura de Barcelona, s'ha tancat amb un total d’unes 49.760 visitants. És a dir, la resposta ciutadana consolida el festival.
Dels 172 espais del festival, els més vistos durant els dos dies han estat les Torres Venecianes, amb unes 1.400 visites, l’edifici del rellotge de l’Escola Industrial, amb unes 1.500 visites, el Círculo Ecuestre, la Casa Sayrach i el Palau Moja.
Els nous itineraris gratuïts a Nou Barris, a Santa Coloma de Gramenet i a Vilassar de Dalt han cobert el 100% de les places disponibles.
El recorregut per la volta catalana a través de Vilassar de Dalt, com a ciutat convidada, i l’obra de l’arquitecte Rafael Guastavino, èxit d’assistència amb més de 250 persones. La ciutat del Maresme ha descobert 12 espais que han estat visitats per més de 3000 persones.

 

IMATGES DEL 25 i 26 d'octubre de 2014:

Dijous, 23 Octubre 2014 15:48

5 anys!

La Barcelona que coneixem ara, va començar aqui,

en aquesta part de la ciutat on convivien la memòria històrica i una certa degradació urbana. Aquesta extraordinària foto d'en Català Roca, ens il·lustra com un projecte privat va ser pioner i va portar la modernitat a la ciutat. Aprofitem també parlar de nosaltres, per explicar-vos que el nostre projecte d'obrir la cultura arquitectònica a la ciutadana, va començar aquí en aquest mateix carrer ara fa 5anys.

Us recomanen la visita aquest emblemàtic edifici, on explicant passat, present i futur, explicaran alhora el passat, present i futur de la nostra ciutat. Aquí trobareu una interessant exposició sobre Jujol, un recull de l'obra i de dibuixos originals del gran arquitecte modernista, del qual John Malkovich és un incondicional seguidor. També podreu tenir a tocar una de les obres de Picasso més grans del món. I pels que els hi agradi treballar pel futur, s'explicarà el projecte de rehabilitació de la façana que inclou criteris d'eficiència energètica.

Dimarts, 21 Octubre 2014 00:06

Open Green

L'Open Green és el conjunt d'activitats programades per explicar la ciutat i la seva arquitectura des del punt de vista de la sostenibilitat.

Comissariades per especialistes del congrés World Sustainable Building 2014,  la reunió mundial més important sobre edificació sostenible. Les propostes green posen a l’abast del públic no professional els avantatges de la construcció sostenible, per millorar la qualitat de vida i per preservar el patrimoni.

 

- EDIFICIS OPENGREEN
BANC DE SANG I TEIXITS
CA LA DONA
CAN TITELLA
CENTRAL DE GENERACIÓ D'ENERGIES DE BARCELONA SUD
FÀBRICA DEL SOL
HABITATGES AL CARRER DE CÒRSEGA
HABITATGES AL CARRER DE PAU CLARIS
HABITATGE UNIFAMILIAR EFICIENT MZ
HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU - RECINTE MODERNISTA DE SANT PAU
PASSEIG DE SANT JOAN
OFICINES DELS TIL·LERS - CAMPUS NORD
YÖK CASA + CULTURA

- ACTIVITATS DE PARTICIPACIÓ OPEN GREEN
PLAÇA DE LA VIRREINA
FORAT DE LA VERGONYA (ACTIVITAT)

Pàgina 1 de 7ASSOCIACIÓ CULTURAL 48H OPEN HOUSE BARCELONA

Rambla Catalunya 87, 1D, 08008 Barcelona