CENTRE


ANTIC COL·LEGI DE SANT GUILLEM D’AQUITÀNIA (CIDOB)

L’antic Col·legi de Sant Guillem d’Aquitània data de l’any 1587 i se situa en un dels llocs més antics del barri del Raval, en un alberg de construcció antiga, formant part d’un conjunt arquitectònic on es trobava l’hospici (Casa de la Misericòrdia) i una capella. El conjunt és de grans dimensions i es desenvolupa a través de dos patis allargats i diferents edificacions que han patit transformacions al llarg del temps, tot i que encara es conserven elements representatius de cada època. El seu ús també ha variat, passant per un magatzem i una escola de primària fins a un local de l’Institut del Teatre.

El CIDOB, Centre d’Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona, va néixer l’any 1973 com una associació que reunia persones de molt diversa procedència política i social entorn d’un projecte comú: acollir un centre de documentació, informació i estudi, amb l’objectiu de recuperar la memòria democràtica dels pobles, i potenciar i assolir unes relacions internacionals més justes i solidàries. L’any 1979, es va constituir com a fundació privada i, després de passar per diferents localitzacions, va decidir establir la seva seu a la Casa de la Misericòrdia al barri del Raval.

Arquitectes / any

Segle XVI; Pau Granados i Laia Martorell, 1986

Ús actual

Oficines

Què necessites saber

Adreça

Carrer d'Elisabets, 12 08001 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L1, L3, L6 i L7 (Catalunya)

Accessibilitat

*Visita no accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El recorregut de la visita transcorre per diferents nivells, a través d’escales sense ascensor alternatiu.

Informació

 

A partir de les 18h, i fins a l'hora de tancar, es podrà gaudir de la música en directe del grup Manual Dualicy, de la mà del Taller de Músics, un duet format per Alice Marcon i Emanuel Sonka, amb una proposta musical que se centra en estils com el pop, el soul i el blues.

 

Ubicació