LA NOVA CIUTAT VELLA


EDIFICI CENTRAL DE CORREUS I TELÈGRAFS

L’edifici monumental de Correus es va projectar per emmarcar un dels extrems de la nova Via Laietana (obertura feta entre el 1908 i el 1913) i per rematar una façana marítima amb importants edificis representatius. Respecte a la façana marítima, l’edifici presideix la plaça d’Antonio López amb una façana d’estil classicista i una gran escalinata que condueix a l’accés principal (emmarcat per una columnata jònica). Respecte a la Via Laietana, per tal de relacionar l’edifici amb l’amplitud d’aquesta via, els arquitectes projecten dues torres de diferent alçada i situen la més alta a prop de la via. El programa, funcional i molt complex, se soluciona a través d’una planimetria acadèmica. Tot el caràcter monumental de l’edifici es reflecteix a l’interior en un gran vestíbul il·luminat de manera zenital per una cúpula de vidre i unes pintures noucentistes que el decoren.

Arquitectes / any

Josep Goday i Casals, Jaume Torres i Grau, 1914-1929


Què necessites saber

Adreça

Plaça d'Antonio López, s/n, 08002 Barcelona

Horari

Dissabte de 10 a 14:30 h

Tipus de visita

Visita lliure

Transport

Com arribar

Metro: L4 (Jaume I)

Accessibilitat

Informació

 

 

Ubicació