LES CORTS


AMPLIACIÓ DE L’ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ARQUITECTURA DE BARCELONA (ETSAB)

Ampliació d’un edifici, de planta rectangular i caràcter vertical, per la part sud, amb formes orgàniques i de caràcter horitzontal. El nou volum es desenvolupa en planta baixa i semisoterrani, i s’hi ubiquen les aules teòriques i l’aula magna de la universitat. La majoria de les aules s’orienten a nord (fet que porta l’arquitecte a descartar l’ortogonalitat en favor de l’ús de la línia corba), i les que estan situades a sud s’il·luminen a través de patis que aporten llum indirecta i tamisada. A més, les aules es distribueixen de manera que els alumnes mirin cap al jardí, afavorint sempre una relació interior-exterior de l’edifici amb l’entorn. El tractament exterior de l’ampliació es diferencia de l’edifici existent i adopta la plaqueta ceràmica (pitxolí) com a material d’acabat (un material tradicional que s’adapta bé al projecte), creant un contrast de forma i materials que puntualment interaccionen. L’ampliació connecta amb l’edifici existent a través d’un gran vestíbul d’accés que articula el pas entre els dos edificis. Aquest vestíbul avui s’habilita per a exposicions, activitats culturals… i pren una dimensió pública.

Arquitectes / any

Josep M. Segarra Solsona, 1961; J.A. Coderch de Sentmenat (ampliació), 1982; Jaume Sanmartí i Verdaguer (biblioteca), 2009

Ús actual

Docent

Estil

Racionalisme

Què necessites saber

Adreça

Avinguda Diagonal, 649, 08028 Barcelona

Horari

Dissabte de 16 a 19 h

Tipus de visita

Visita guiada sense inscripció prèvia

Transport

Com arribar

Metro: L3 (Zona Universitària)

Accessibilitat

*

*Itinerari alternatiu accessible amb acompanyament d’un voluntari

Informació

 

En aquest edifici es pot visitar l’exposició gratuïta MIRALLES. A l’escola (del 22.9.2021 al 24.11.2021), comissariada per Carme Ribas i Ton Salvadó, que se centra en l'activitat de l’arquitecte a l’ETSAB, on es va formar i a la qual va dedicar la major part de l’activitat docent.

 

Ubicació