DIAGONAL


INSTITUT FRANÇAIS DE BARCELONA

VISITES GUIADES SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

El projecte de l’Institut Français de Barcelona parteix de la voluntat dels arquitectes d’assumir el seu paper de caràcter urbà. Es tracta d’un gran volum neutre de forma paral·lelepípede (volum definit per les ordenances) on se centren els esforços en la creació d’espais oberts: gràcies al fet que el projecte no esgota l’edificabilitat permesa, s’aconsegueix separar l’edifici dels edificis veïns (dotant-lo de caràcter institucional) i retirar-lo del trànsit i el soroll del carrer i de l’avinguda Diagonal. Destaca la imatge contundent d’una façana ordenada on es repeteixen les proporcions de buits i plens (la distància de massís és igual a la del buit de la fusteria, i es repeteix en tota la superfície) i llisa (les fusteries queden enrasades per la cara exterior de la façana). L’última planta del projecte, que originalment estava destinada a l’habitatge del director, actualment acull una residència d’artistes.

Arquitectes / any

J.A. Coderch de Sentmenat i M. Valls, 1972-1975

Ús actual

Docent

Estil

Racionalisme

Què necessites saber

Adreça

Carrer de Moià, 8, 08006 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L3, L5 (Diagonal)

Accessibilitat

Informació

 

 

Ubicació