EIXAMPLE


ITINERARI COBERTES VERDES EIXAMPLE

Punt de trobada: c. d’Aragó, 174
A Barcelona s’han transformat 10 cobertes existents en cobertes verdes, fet que ha aportat més de 4.000 m² de nou espai verd a la ciutat. Entre altres beneficis, les cobertes verdes aporten a la ciutat i els ciutadans: contribució a la captació de CO2 i altres contaminants atmosfèrics, producció d’energia sostenible, reducció del consum energètic, millora de la biodiversitat, creació de nous espais naturalitzats de qualitat que no redueixen espai d’habitatge o altres serveis de la ciutat.
En aquest itinerari es podran veure dues cobertes verdes:
COBERTA VERDA AL CARRER ARAGÓ (650 m²)
Adequació d’una coberta en un pati interior d’illa que pertany a tres comunitats de veïns. El projecte consisteix en una anàlisi estructural prèvia per adequar un disseny sense necessitat de reforç estructural. L’actuació ha consistit en la retirada del paviment existent, la col·locació d’una nova impermeabilització, circuit de reg amb degoters, substrat de gruixos variables, plantació de plantes (amb selecció d’espècies amb pocs requeriments hídrics i de manteniment) i nou paviment per a les zones de pas. L’execució va durar de gener a abril de 2019, i el projecte aporta un nou accés a la coberta per al gaudi dels veïns.
COBERTA VERDA PÉREZ IBORRA (450 m²)
Projecte d’adaptació de la coberta d’un edifici de l’Eixample de 100 anys d’antiguitat que es pensa per adaptar-se a la capacitat de càrrega i als forts pendents pluvials de la coberta existent. La nova coberta consta de tres nivells que delimiten espais diferenciats: una terrassa sobre la façana principal per a una de les aules de l’escola (terrassa que combina zona enjardinada, zona de descans i diferents tipus de plantacions –arbre, plantes entapissants i arbustives), una zona d’horts a la façana posterior, i una zona enjardinada i pavimentada amb tarima que connecta tota la coberta a la zona central. El projecte aporta un nou accés als veïns de l’edifici i a 450 alumnes de l’escola veïna.


Què necessites saber

Adreça

Carrer d'Aragó, 174, 08011 Barcelona

Horari

Diumenge d'11 a 14h i de 16 a 19h

Tipus de visita

Itinerari guiat

Informació

 

sense inscripció

 

Ubicació