LES CORTS


ITINERARI LLIURE FINCA GÜELL

La finca Güell va ser una extensa propietat de la família Güell formada per la unió de terrenys de tres masies agrícoles de les Corts i Sarrià. Eusebi Güell va ser l’artífex de la màxima esplendor del conjunt, amb un seguit d’intervencions per redistribuir els jardins, dignificar els accessos i afegir-hi noves construccions (una casa per al guarda de la propietat i unes cavallerisses). El projecte es va encarregar a Antoni Gaudí, amb qui el comte va mantenir una llarga amistat i a qui, posteriorment, encarregaria un gran nombre d’obres.
El projecte de Gaudí tenia com a objectiu convertir les diferents finques en un conjunt harmònic, aportant-hi la solemnitat que ja tenien la casa i el jardí principal. Per aconseguir-ho, va construir una tanca perimetral amb tres portes i va reorganitzar els jardins. A més, va dissenyar un badalot d’escala i diverses xemeneies al terrat de la casa (desaparegudes amb la reforma del 1924), dos umbracles i dues fonts.
Actualment, la finca Güell ha perdut la unitat a causa de les diverses transformacions urbanístiques de la zona, però encara queden diversos elements que permeten percebre la seva monumentalitat i extensió.

Arquitectes / any

A càrrec de: 48h Open House Barcelona

Estil

Modernisme

Què necessites saber

Adreça

Carrer de Dulcet, 12, 08034 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L3 (Palau Reial)

Accessibilitat

Informació

 

 

Ubicació