ESQUERRA DE L'EIXAMPLE


RECINTE DE L’ESCOLA INDUSTRIAL – EDIFICI DEL RELLOTGE

Antic edifici destinat a la filatura del cotó, conegut, en el seu moment, com l’edifici Gran. Es tracta d’un volum de planta rectangular de cinc pisos d’alçada construït amb estructura de pilars de ferro colat i jàsseres de fusta que aguanten el pes d’unes voltes fetes amb maó de pla atirantades. L’edifici es va poder construir amb aquesta alçada perquè el pes de les màquines de filat ho permetia (els telers eren molt més pesats i es van situar al soterrani de l’actual edifici de l’Escola Industrial). Dins l’edifici destaquen l’espai de la Sala Noble del primer pis (amb doble alçada i coberta de volta rebaixada amb lluerna, que es va construir als anys vint del segle xx) i la biblioteca (també amb una doble alçada i una porta que conserva la fusteria original, amb els vitralls decoratius i un rètol al mateix vidre que senyalitza l’espai).

Arquitectes / any

Rafael Guastavino, 1869-1975; Lluís Planas Calvet, Joan Rubió i Bellver i Manuel Baldrich (reforma), 1913-1931 i 1961-1966; Joan Margarit i Carles Buxadé, 1989

Ús actual

Administratiu

Què necessites saber

Adreça

Accés per la cantonada entre Carrer del Comte d'Urgell i Carrer del Rosselló

Transport

Com arribar

Metro: L5 (Hospital Clínic)

Accessibilitat

*

*El recorregut de la visita transcorre per diferents nivells, a través d'escales, però hi ha un recorregut alternatiu accessible amb l’acompanyament d’un voluntari.

Informació

 

AVÍS: Aquest edifici és d'alta afluència de visitants. Un cop assolit l'aforament màxim de l'edifici es procedirà al tancament de la cua.

 

Ubicació