GUINARDÓ


RECINTE SANT PAU – PAVELLÓ DE SANT MANEL DEL RECINTE MODERNISTA (BARCELONA HEALTH HUB I CENTRE DE VALIDACIÓ CLÍNICA DE SOLUCIONS DIGITALS DE SANT PAU)

Amb una superfície construïda de més de 2.563 m2, és un dels edificis amb unes dimensions més grans del Recinte Modernista. Dotat originalment de dos pisos i semisoterrani, al llarg dels anys l’edifici va patir diverses intervencions, que en van alterar les volumetries i l’aspecte interior i exterior. Però, gràcies a la rehabilitació que es va portar a terme entre els anys 2009 i 2012, ara es mostra amb tot el seu valor artístic original: façana de pedra i maó, rajoles de ceràmica blava decorades amb elements vegetals, teules vidriades a la coberta i pinacles que coronen l’edifici, entre altres elements.

L’últim ús sanitari que va tenir l’edifici va ser el d’acollir les dependències del Servei de Cirurgia General. Actualment, és l’espai que acull el nou Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, que ha posat en marxa l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau conjuntament amb el Barcelona Health Hub, amb l’objectiu d’avaluar i validar clínicament la viabilitat, la seguretat i l’efectivitat de noves solucions digitals en salut i de nous processos assistencials. Alhora, és un dels espais de treball que el Barcelona Health Hub, entitat que aglutina més de 300 grans corporacions, noves empreses i inversors, té al Recinte Modernista de Sant Pau.

Arquitectes / any

Lluís Domènech i Montaner i Pere Domènech i Roura. Rehab.: Víctor Argentí, Albert Casals, José Luis González, 1922-1925


Què necessites saber

Adreça

Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167-171, 08025 Barcelona

Horari

Dissabte de 10 a 19 h

Tipus de visita

Visita guiada sense inscripció prèvia

Transport

Com arribar

Metro: L4 (Guinardó/ Hospital de Sant Pau), L5 (Camp de l’Arpa)

Informació

 

 

Ubicació