SARRIÀ - SANT GERVASI


SEU CENTRAL DE LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA

Projecte que ocupa dos edificis de caire molt diferent situats en una parcel·la triangular (resultat de la construcció de la Ronda de Dalt). El primer edifici és una torre noucentista construïda com a residència d’estiueig: un volum aïllat amb la façana principal orientada a migdia, de composició simètrica, dues plantes nobles, una planta sota coberta i una planta soterrani. El projecte de reforma l’adapta a les necessitats del nou ús (serveis centrals d’una universitat) mantenint el caràcter i la configuració bàsica dels seus espais més representatius, la volumetria i la imatge exterior. La intervenció se centra a millorar la comunicació vertical entre les plantes i a adequar la resta d’espais als nous requeriments funcionals i tècnics. El segon edifici és un volum de nova construcció pensat per acollir els usos administratius de la universitat. El projecte opta per no esgotar el gàlib permès pel planejament i proposa un volum horitzontal parcialment soterrat que no entra en competència amb la torre (construeix quatre plantes i només una és visible des de l’exterior).

Arquitectes / any

1920, aprox.; 1955 (reforma); benedito + farré arquitectes (reforma i ampliació), 1997 i 2001

Ús actual

Oficines

Què necessites saber

Adreça

Avinguda del Tibidabo, 39, 08035 Barcelona

Horari

Diumenge de 10 a 19 h

Tipus de visita

Visita guiada sense inscripció prèvia

Transport

Com arribar

FGC: L7 (Avinguda Tibidabo)

Accessibilitat

*

*Itinerari alternatiu accessible amb acompanyament d’un voluntari

Informació

 

 

Ubicació