SANT ANDREU


EDIFICI D’OFICINES CLOTET & PARICIO

Projecte que s’organitza a través d’una banda estreta que recorre el perímetre del solar generant un pati interior, de dimensions generoses, comunicat amb el carrer a través d’un pòrtic ampli. Els arquitectes concentren l’edificabilitat permesa dissenyant un edifici en alçada (la mateixa que els edificis veïns), de tal manera que se’n redueix l’ocupació en planta i generen espai exterior de qualitat (el pati). El pati funciona com a vestíbul de tot el conjunt i com a zona d’exposició dels elements d’il·luminació pública de l’empresa. L’edifici, totalment envidrat, es folra amb una malla deployé d’acer inoxidable, que aporta protecció solar. Aquesta malla es plega per cobrir diferents necessitats de l’edifici: amaga les instal·lacions de coberta, s’allarga per sobre del pati, ajudant a delimitar-ne la geometria i protegint-ne les façanes, cau en vertical quan arriba al carrer… Únicament desapareix i deixa veure el vidre nu a la façana nord.

Arquitectes / any

Clotet Paricio & Associats, 2003

Ús actual

Oficines

Què necessites saber

Adreça

Plaça de Sant Pol de Mar, s/n Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L9N, L10N (Bon Pastor)

Accessibilitat

Informació

 

 

Ubicació