Francesc Ticó Claveria

Francesc Ticó Claveria és tècnic de so i productor musical amb més de 20 anys d'experiència en el món de l'àudio. Al llarg de la seva trajectòria professional ha realitzat les més diverses tasques en el camp del so. Com a “freelance”, i al llarg de molts anys, ha treballat en diferents camps de l'àudio com l'enregistrament en estudi, la producció musical, la captació amb micròfons, la mescla de música, el mastering i la post-producció de so per a pel·lícules i documentals.

Ha muntat 3 estudis i ha treballat en molts altres de tercers. La construcció del segon i tercer estudi li han permés endinsar-se en el món de l'acústica d'espais, indagant sobre diferents tècniques d' insonorització i correcció sonora. Això li va permetre realitzar el disseny, la construcció integral i la correcció  acústica dels diferents espais (sales de control i sales d'enregistrament) d'aquests dos estudis de gravació, mescla i mastering. Té una amplia experiència en la sonorització en directe i en la gestió d'equips de treball. Ha estat cap tècnic del Petit Palau de la Música Catalana durant 7 anys i cap tècnic del Festival Internacional de música experimental LEM de Barcelona durant 4 edicions, entre altres.

Ha estat professor de so per Barcelona Activa i ha realitzat diversos tallers i workshops per diverses entitats com la SAE Institute de Amsterdam, Associació Telenoika, CEIP Cislan...
Va ser co-fundador de l'empresa Aratechlabs, creador del concepte, funcionalitats i ergonomia d'Arapolarmic, el primer sistema al món de monitorització de la directivitat dels micròfons basat en tecnologia de Realitat Aumentada, un sistema amb patent internacional. És una persona amb una àmplia i contrastada experiència en el camp de la microfonia professional, que desde fa 7 anys té un estudi propi de mastering a La Segarra (Ina Master Suite) i actualment també treballa com a “freelance” per diverses empreses del sector com a tècnic de so. També gira com a tècnic de F.O.H. amb el grup de de música Ruc'n'Roll.