Música x Arquitectura

MÚSICA PER A L’ARQUITECTURA ofereix propostes que relacionen experiències arquitectòniques amb activitats creatives al voltant de la música, expressions artístiques sonores pensades per explicar l’arquitectura des de la immersió creativa i per influir en l’experiència arquitectònica del públic.

MÚSICA PER A L’ARQUITECTURA 2021 es durà a terme el divendres 14 de maig, de 17.30 a 20.30 h, al Disseny Hub de Barcelona (DHUB): explorarem el museu amb una passejada musical i arquitectònica; aprendrem a convertir una habitació en un home studio; escoltarem Núria Moliner relacionant música i arquitectura, i gaudirem d’un espectacle audiovisual sobre l’evolució de les ciutats que pren com a inspiració l’edifici DHUB i el barri on s’allotja.

ENTRADES PRESENCIALS EXHAURIDES

–> Podràs gaudir igualment de les xerrades i de l’espectacle de l’Auditori en streaming mitjançant el nostre canal de Youtube.

 

Divendres 14 de maig de 17.30h a 20.30 h

17:30 h Punt de trobada a DHUB (vestíbul c/Àlaba)

17:35 h – 18:20 h Consciència d’habitar, la veu i la música com instrument de comunicació. Una passejada musical i arquitectònica per l’edifici; paràmetres per a  l’anàlisi: textura, connectivitat i ritme. Amb Júlia Marbà, coordinadora del 48h Open House Bcn i la violinista Maria Cuatrecasas.

18:30 h – 19:05 h Xerrada. Creació d’un ‘Home Studio’: d’habitació a estudi musical: d’espai privat a espai de treball obert al món. Amb Roberto Orenes, productor musical i especialista en condicionament acústic.

19:10 h – 19:45 h Xerrada. Relació entre música i arquitectura. Amb Núria Moliner, arquitecta, músic i presentadora del programa Escala Humana de La 2.

19:55 h – 20:25 h Concert audiovisual TCR – EN DIAGONAL. Música de Gal·la Maculet, visuals Gal·la Maculet i  Datalash; amb la col·laboració de la ballarina Anna Solà, i l’artista visual i plàstic Eric Aoura Ott, amb el disseny de vestuari de la ballarina.

TCR-EN DIAGONAL és un espectacle sonor sobre el diàleg entre dansa, arquitectura i audiovisual, on l’arquitectura és continent i contingut. Datalash aspira a provocar una immersió sobre l’evolució de les ciutats, prenen com a inspiració l’edifici d’DHUB i el barri on s’allotja.

 

Coneix més els ponents:

NÚRIA MOLINER – arquitecta i músic.
Núria Moliner (Barcelona, 1991) és arquitecta, investigadora, comunicadora i música. Es dedica a la divulgació de la cultura arquitectònica i a la recerca sobre ètica social i mediambiental a l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny. Actualment és presentadora, assessora de continguts i guionista d’Escala Humana, la sèrie documental d’arquitectura de TVE. També col·laboradora al programa cultural Punts de vista TVE Catalunya, membre del consell assessor del pla urbanístic Superilla Barcelona i comissària del nou cicle Architecture Now!, al Roca Barcelona Gallery. Ha treballat per a entitats com l’Institut de Cultura de Barcelona, la Fundació Mies van der Rohe, els FAD, Storefront for Art and Architecture NYC, la Fundación Arquia o el CoNCA. Participa en festivals, congressos i esdeveniments culturals, comunica en mitjans audiovisuals i escriu articles per a premsa i publicacions. Recentment ha estat comissària de la Biennal de Pensament de Barcelona i ha conduït el documental Punto de inflexión.
www.nuriamoliner.com / Instagram / Twitter / Linkedin


ROBERTO ORENES – productor musical.
Roberto Orenes és productor musical i especialista en condicionament acústic i dirigeix la seva pròpia marca Rowacoustics on dissenya productes específics pel tractament sonor d’espais. Va iniciar la seva carrera com DJ i la seva curiositat el va portar a estudiar producció musical. Amb el pas del temps va recórrer diferents estudis d’edició i gravació fins a crear el seu propi lloc de treball i la seva marca. Rowacoustics ha treballat per artistes nacionals com Beret, Rafa Espino, Baster Beats, entre d’altres.
https://rowacoustics.es/ / Instagram


ERIC AOUARA OTT – artista visual i plàstic.
Artista visual i plàstic nascut a França. Català d’adopció. Dissenyador Gràfic de professió, sempre compaginat amb altres inquietuds artístiques. El seu treball està basat en la seva particular forma de veure el món. La seva basant artística prové d’un procés creatiu en multitud de disciplines, pintura, dibuix o gravat. És un amant apassionat del treball sobre fusta i altres materials. La seva versatilitat artística el porta a buscar nous llenguatges creatius arribant a les estructures eòliques en tela en el món dels estels i banners.
Participa actualment a diversos festivals i exhibicions internacionals entre d’altres destaca: Rencontre International Berck sur Mer, Festival Internacional du Cervolant à Dieppe, Kite Festival Newcastle, Festival International Fête du Vent Marseille, Milotxes Festival de València, Mont d’Or Festival de Suisse, Festival Internationale de Cervia- Itàlia, International Kite Festival of Qatar.
YouTube
Per aquesta edició de Música x Arquitectura ha realitzat, inspirat en la creació de l’artista i professor de la Bauhaus Oskar Schelemmer per al Ballet Triadique (Berlín, 1926), el disseny i la matearilització de l’edifici del DHUB en el vestuari de la ballarina. d’estil inspirat en les disfresses de “La Bauhaus” representarà l’edifici DHUB com a eix conector del barri i de l’espectacle.


MARIA CUATRECASAS ESTÉVEZ – violinista.
Es gradua l’any 2019 a l’Escola Superior de Música de Catalunya en l’especialitat d’interpretació del violí en música clàssica i contemporània. Es segueix formant com a violinista amb el professor Kai Gleusteen. Forma part del Duo Enxebre, el qual ha fet concerts arreu de Catalunya, i continua formant-se amb el mateix professor i Cristoforo Pestalozzi, entre d’altres. Ha col·laborat en diferents orquestres, com l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra del Reial Cercle Artísitic i l’Orquestra UNESCO Barcelona. Actualment estudia un màster de Musicoteràpia a l’Esmuc i exerceix de professora a l’Escola de Música de Llagostera.
El programa que interpretarà està format per diferents moviments de Partites i Sonates de Bach, i la Meditació de Thaïs, de Jules Massenet.


DATALASH – col·lectiu d’artistes audiovisuals.

Està format per un membre de Santo File (santo file és un grup guerriller mediàtic i artístic, enfocat a desenvolupar una visió memegènica de la vida) i per Concomitance (projecte experimental audiovisual, que treballa un paisatge sonor a partir del enregistraments de realitzats als edificis on es farà la performance, i visuals a partir de les presentacions i infografies dels arquitectes autors de l’obra arquitectònica). Els seus membres han realitzats mapes sonors de les ciutats de Barcelona i Bilbao; instal·lacions com Criptosònica dins els festival Sonar o Veu Silenciada al Pavelló Mies Van der Rohe; concerts audiovisual amb el nom d’HTML trio al CaixaForum de Barcelona; la banda sonora ‘People, architecture, urban planinnig’ dins de l’exposició I LIKE BARCELONA a l’Ajuntament de Barcelona; entre d’altres projectes. Mapes Sonors i instal·lacions

Es projectaran imatges de Gal·la Maculet i del col·lectiu Datalash, les imatges parlen sobre els límits espacials i alhora físics, psicològics, emocionals i virtuals de les persones que viuen a la ciutat i sobre l’evolució d’elles. Es pren com a referència l’evolució de la plaça de les Glòries, de nus urbà a espai verd i pulmó de la ciutat en el futur, i del Dhub com a un edifici de doble escala, com a conector de barri i com gran equipament cultural per la ciutat.


GAL·LA MACULET – compositora de música electrònica.

Gal·la, és Graduada en Arquitectura i productora musical amateur. La música i les arts han sigut des de petita, un dels seus majors interessos. La seva inspiració a l’hora de composar va des de les últimes tendències en música electrònica fins a clàssics com serien Aphex Twin, Boards of Canada o la YMO, treballa amb Ableton Live a partir de clips sonors de la gran biblioteca què és internet i d’enregistraments fets per ells mateixa. Es autora de treballs multimèdia on combina imatges enregistrades de la quotidanietat de les ciutats i els seus habitants, amb enregistraments teatralitats que plasmen les contradiccions de la societat actual: cal destacar “Motion and static” (2018) a la Universitat de La Salle; “Llum i vida” (2020) per Transports Metropolitans de Barcelona, i “Holy Food” (2019) per a la Universitat KU Leuven durant els seus estudis a Gant, Bèlgica.


ANNA SOLÀ – ballarina.

Ballarina amb formacions privades de teatre musical (Performing Arts) i dansa contemporània (360º Danza Contemporanea, Oswaldo Gonzalez). Inicia la seva trajectòria professional al 2013 i ha treballat contínuament en espectacles com “Mamma mia”,”El templario y la Tarara”,”Rock, Jazz & Feathers”, “Oh Ah Clap” i “La bella mafia “entre altres. Actualment és component de dues companyies de dansa, “Qladies” a nivell nacional i “Lia Valdés Company” a nivell europeu.
La peça que realitzarà l’Anna està inspirada
Instagram

Amb el suport de: