Open Infraestructures OHB19

OPEN INFRAESTRUCTURES proposa visitar les instal·lacions que donen suport al desenvolupament de la ciutat i al seu creixement econòmic i social per tal que pugui ser habitada.

Aquesta secció es va estrenar l’any 2015 i el públic del festival sempre ha demostrat un gran interès per visitar-ne els diferents espais. Aquests espais, majoritàriament, corresponen a projectes de grans dimensions (d’escala urbana, metropolitans i més enllà) que suposen un impacte urbanístic important i que sovint requereixen una gran planificació en el temps i operacions de sutura per integrar-los en el teixit urbà.

L’arquitecta Carme Pinós és la representat de l’Open Infraestructures en la programació de l’#OHB19.

Arquitecta d’actitud arriscada i caràcter investigador, ha rebut reconeixement internacional i ha exportat el nom de l’arquitectura catalana a Europa i al continent americà. La seva trajectòria professional li ha valgut distincions com la Creu de Sant Jordi del govern de la Generalitat (2015) o el premi Berkeley-Rupp Prize per la seva contribució a la promoció de la dona en l’arquitectura i el seu compromís social (2016). Ha combinat l’exercici professional amb la docència, la participació en exposicions internacionals i el disseny, producció i comercialització de mobiliari. A Barcelona hi trobem obres seves com la urbanització de la plaça de La Gardunya, la façana posterior del mercat de la Boqueria, l’Escola Massana (Centre d’Art i Disseny) o l’estació de metro Zona Universitària de la L9.

PROGRAMACIÓ OPEN INFRAESTRUCTURES