Opengram

Opengram és una activitat que vincula l’arquitectura, una disciplina artística que imagina i construeix espais per a l’ús humà, i la fotografia, eina fonamental per divulgar-la, compartir-la i entendre-la.

Per participar en el concurs Opengram s’ha de tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa (http://instagram.com/legal/terms/).

Com participar-hi

 1. Expliqueu en imatges el tema del festival, La ciutat saludable, la ciutat dels 15 minuts.
 2. Compartiu les imatges a Instagram, feu servir les vostres etiquetes d’arquitectura i afegiu-hi les nostres: #LaCiutatSaludable#Opengram20 i #OHB20.
 3. Les fotografies s’han d’haver fet a les ciutats participants en el festival; es valoraran especialment les que incloguin edificis de la programació d’enguany de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt i Santa Coloma de Gramenet durant el període del concurs (del 15 d’octubre al 15 de novembre).
 4. És preferible ubicar geogràficament (marcatge) les fotografies (tot i que les imatges no ubicades geogràficament no quedaran excloses del concurs).
 5. És preferible posar un títol a la fotografia i descriure breument la relació amb el tema del concurs.
 6. És preferible fer un comentari mencionant el compte d’Instagram @48hopenhousebcn (tot i que les fotografies que no incorporin el comentari no quedaran excloses del concurs).
 7. No hi ha limitació́ en la quantitat de fotografies per participant i no es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies que participin en el concurs.

Dates

Es poden pujar fotografies, etiquetar-les i concursar entre el 15 d’octubre i el 15 de novembre del 2020 a les 23.59 h.

Premis

Premi del Jurat Opengram20 – Finalistes

El jurat seleccionarà deu fotografies finalistes que s’exposaran, durant el lliurament de premis, el mes de novembre, a l’Espai Mercè Sala (dia pendent de concretar), en el marc de l’exposició La teva experiència i la meva, la teva exposició i la meva, que commemora els deu anys del festival 48h Open House Barcelona. Els concursants seleccionats rebran un lot de productes del festival 48h Open House Barcelona 2020. 

El jurat està format per un membre de l’associació 48h Open House Barcelona professional de la fotografia; per un membre organitzador del festival 48h Open House Barcelona, i per un col·laborador amb presència a la xarxa social Instagram amb coneixement de fotografia.

 • Sara Montiel, Social Media Manager del 48H Open House Barcelona.
 • Elisenda Bonet, directora del festival 48H Open House Barcelona.
 • Nicanor García, fotògraf professional d’arquitectura i viatges, col·laborador del 48H Open House Barcelona.
 • Noemí Martínez, cap de Secció de Projectes i Disseny Urbà de l’AMB

Premi Popular Opengram20 – Guanyador

Un cop escollits els deu finalistes del concurs Opengram, l’associació compartirà les fotografies al seu perfil d’Instagram. La imatge compartida al perfil 48h Open House Barcelona que obtingui més likes (incloent-hi els que es rebran durant l’acte de presentació́ de finalistes) serà̀ la guanyadora d’una bicicleta elèctrica (gentilesa d’AMB per promoure la ciutat saludable). 

Consulteu tota la política de privacitat.