Opengram – Premi Silvia Contreras

Del 22 d’octubre al 6 de novembre del 2022
#lalligadelsoficis #larquitecturadeldetall #opengram22 #ohb22

Opengram – Premi Silvia Contreras és una activitat que vincula l’arquitectura, una disciplina artística que imagina i construeix espais per a l’ús humà, i la fotografia, eina fonamental per divulgar-la, compartir-la i entendre-la. A partir de l’any 2022, el premi rep el nom Premi Sílvia Contreras, en agraïment a l’arquitecta que el 2019 va interpretar Pilar Casas Mur, va dissenyar les exposicions ‘I like Barcelona’ i ‘La teva exposició i la meva’, i que sempre es va implicar amb l’associació.

Per participar en el concurs Opengram, s’ha de tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa.

Tema

L’arquitectura del detall
Es tracta de presentar fotografies que ens facin descobrir tant els oficis artesanals de l’època preindustrial i les tècniques i els elements arquitectònics que hi estaven vinculats, com les noves tècniques de construir i els elements que formen l’arquitectura.

Dates

El període per pujar les fotografies, etiquetar-les i participar en el concurs és del 22 d’octubre al 6 de novembre del 2022 a les 23.59 h.

El lliurament de premis es farà el 23 de novembre del 2022.

Com participar-hi

  • Expliqueu en imatges el tema del festival, La lliga dels oficis, amb els elements clau de l’arquitectura del detall.
  • Compartiu les imatges a Instagram, feu servir les vostres etiquetes d’arquitectura i afegiu-hi les nostres: #Lalligadelsoficis, #larquitecturadeldetall, #Opengram22 i #OHB22.
  • No hi ha limitació́ en la quantitat de fotografies per participant i no es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies que participin en el concurs.

Com han de ser les fotografies

  • Les fotografies s’han d’haver fet a les ciutats participants en el festival; es valoraran especialment les que incloguin edificis de la programació d’enguany de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt, Santa Coloma de Gramenet i Sitges durant el període del concurs.
  • És preferible ubicar geogràficament (marcatge) les fotografies (tot i que les imatges no ubicades geogràficament no quedaran excloses del concurs).
  • És preferible posar un títol a la fotografia i descriure en 125-150 caràcters la relació amb el tema del concurs: l’arquitectura del detall.
  • És preferible fer un comentari mencionant el compte d’Instagram @48hopenhousebcn (tot i que les fotografies que no incorporin el comentari no quedaran excloses del concurs).

Jurat

El jurat està format per:

  • Sara Montiel, Social Media Manager del 48h Open House BCN.
  • Elisenda Bonet, directora del festival 48h Open House BCN.
  • Nicanor García, fotògraf professional d’arquitectura i viatges, col·laborador del 48h Open House BCN.

Premis

Finalistes: el jurat seleccionarà deu fotografies finalistes que s’exposaran durant el lliurament de premis dels concursos, el 23 de novembre. Els deu concursants seleccionats rebran la seva foto impresa.

Guanyador del Opengram 22 – Premi Silvia Contreras: dels deu finalistes, el jurat triarà la millor foto. Aquest guanyador, a més de la foto impresa, rebrà dos packs d’AMIC OH23 i una targeta regal de la Cooperativa La Capell.

Guanyador del Premi Popular Opengram 22: un cop escollits els deu finalistes del concurs Opengram22, l’associació compartirà les fotografies al seu perfil d’Instagram. Les 5 imatges compartides al perfil 48h Open House Barcelona que obtinguin més likes (incloent-hi els que es rebran durant l’acte de presentació́ de finalistes) entraran en el sorteig on es triarà a un únic guanyador que rebrà, a més a més de la foto impresa, 2 packs d’AMIC OHB23 (valorats en 100 € en total).

Consulteu tota la política de privacitat.

Amb la col·laboració de:

https://www.lacapell.com/