Badalona

Badalona, com a bona ciutat moderna, és policèntrica, però al seu cor és on s’enllacen les artèries vertebradores de la ciutat: des del primer traçat del cardus i del decumanus de Baetulo, passant per l’enclavament medieval de Dalt la Vila i el guany de terres a Baixa Mar, fins a l’arribada del ferrocarril i la industrialització fins a la plaça de Pompeu Fabra i el futur intercanviador. La programació del festival permet conèixer el seu vessant més tradicional, amb l’itinerari de badius i cases de cós, o les noves apostes per millorar en sostenibilitat i l’eficiència energètica que presenta el Centre Sant Jaume, entre altres propostes repartides per tota la ciutat.

L’any dels oficis, destaquem l’edifici Ca l’Amigó, un cuidat edifici modernista, i el jardí recuperat l’any passat com a espai públic. Es tracta d’un lloc on els oficis tradicionals són ressaltats per les noves maneres de fer.

Sant Jeroni de la Murtra és un antic monestir, originalment obra del gòtic català, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Si no ho has visitat, aquest és l’any de fer-lo.