NOTICIES


20/05/2022

Beyond Architecture | Més enllà de la arquitectura

Compartir:

Volem commemorar les arts i els oficis com una manera de reconèixer totes les disciplines i professionals que fan de l’arquitectura una peça coral. Volem dedicar aquesta oportunitat a reconèixer les diferents arts i oficis que hi ha darrere del disseny i les obres de construcció per a completar qualsevol tipus d’edifici.

Som conscients que el medi ambient determina la identitat i que l’arquitectura forma part d’aquest món natural. Proposem que els que no estan en el món de l’arquitectura coneguin i comparteixin la importància d’edificis adequats, còmodes i habitalbes per a tots els éssers humans.

L’arquitectura, cada vegada més, és una obra cocreada entre professionals de diversos camps, arquitectes amb diferents especialitats, i els diferents usuaris dels espais. Necessitem un debat, un fòrum, per a destacar les arts i els oficis que desenvolupen una peça d’arquitectura.

Dins del marc del Festival of the New European Bauhaus, plantegem una conversa oberta en Casa Seat, com una oportunitat per a explicar i debatre aquest procés de cocreació. I Casa Seat a Barcelona apareix com un lloc de reunió únic per a tota la ciutat. Data: 10/06/2022

El procés de disseny arquitectònic ha donat lloc a diverses arts i oficis: a més del desenvolupament del projecte en si, l’ús de programes de disseny avançats ha portat a l’especialització de molts professionals; o la metodologia BIM per al disseny col·laboratiu, la realitat virtual, eines de simulació i disseny bioclimàtic, o l’estudi de materials intel·ligents. Fins i tot durant el procés de construcció, apareixen noves maneres de fer i fer: impressió en 3D, drones o aplicacions per facilitar la supervisió durant la construcció, o la mecanització de tasques perilloses o pesades.

Fins i tot tots els components de l’edifici s’han convertit en una especialitat: l’estructura, la relació entre els espais, la fabricació de les façanes o la creació de mobles.

Beyond Architecture | Més enllà de l’Arquitectura serà una conversa oberta per a tota la ciutat a l’auditori Casa Seat. Durant una hora, arquitectes técnics, educadors, gestors de la construcció i treballadors oferiran diferents perspectives sobre l’entorn construït, la importància de cada treball i la importància de l’arquitectura en totes les vides.

New European Bauhaus Festival