NOTICIES


13/11/2019

Dones Arquitectes a la Viquipèdia: 10 anys, 10 dones

Compartir:

En el seu desè aniversari, 48H Open House BCN aposta per unir forces amb Amical Wikimedia i posar el focus en les dones arquitectes que han format part de la seva programació en aquesta dècada. El proper dissabte 19 d’octubre de 10:00 h a 14:00 h, tindrà lloc la Viquimarató Dones Arquitectes a la Viquipèdia: 10 anys, 10 dones, a la llibreria <<La Capell>> (Plaça Nova, 5)  del COAC, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. L’acció consistirà en millorar la informació disponible sobre 10 dones arquitectes a la Viquipèdia amb la col·laboració del projecte Viquidones. 

Què és una Viquimarató?

  • Una viquimarató és una activitat en què un grup de viquipedistes es troben físicament en un indret per ampliar el màxim possible un article i/o una temàtica determinada de la Viquipèdia. 
  • L’objectiu és millorar la informació disponible a la Viquipèdia sobre una selecció de continguts i també donar visibilitat al voluntariat que desinteressadament participa d’un projecte de coneixement lliure i col·laboratiu d’abast mundial, com és la Viquipèdia. 
  • Es fa un treball conjunt entre viquipedistes i entitats especialitzades en una temàtica específica. Els voluntaris tenen accés a bibliografia i materials d’alta qualitat triats per a l’esdeveniment.  

Les 10 dones arquitectes protagonistes de la viquimarató han participat al 48H Open House BCN explicant la seva arquitectura en aquesta dècada. Les arquitectes d’aquesta acció són les següents:

Ana Bassat – Conxita Balcells – Eva Prats – Teresa Batlle – Lola Domènech – Meritxell Inaraja – Marta Peris – Eva Serrats – Carme Pigem –  Carme Ribas. Participa a la VIQUIMARATÓ

Obres de les 10 DONES ARQUITECTES:

Amb la col·laboració de: