NOTICIES


25/10/2023

EL 48H OPEN HOUSE BCN, LA FESTA DE LA CULTURA ARQUITECTÒNICA!

Compartir:

Més de 76.500 persones encuriosides per l’arquitectura han participat a la 14ª edició del  festival d’arquitectura 48h Open House BCN, la cita anual amb l’arquitectura que ha esdevingut una gran festa cultural.

Gràcies! Aquest cap de setmana, 21 i 22 d’octubre de 2023, s’han realitzat 76.512 visites a la 14a edició del festival d’arquitectura 48h Open House BCN. Una vegada més, la inquietud per l’aproximació a l’arquitectura per part de la ciutadania s’ha fet palesa en el marc d’aquest festival. Pels carrers de Barcelona, L’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt i Sitges, s’ha vist gent passejant i cercant l’adreça d’aquell espai que volia descobrir per dins, amb l’objectiu d’entrar per les portes que obre el festival i descobrir el que hi ha.

 

Amb 195 activitats a 7 ciutats, 128 edificis només a Barcelona, 18 itineraris, 40% de novetats, més de 45 edificis Open PRO i més de 20 habitatges privats, el festival ha emfasitzat que l’arquitectura és tots els elements i les peces que la materialitzen: finestra, balcó, passadís, llar de foc, escala, ascensor, columnes, arc, porta, instal·lacions, mobiliari…

El festival continua sent la foto fixa anual de la quals es desprèn el disseny de tendències de present i futur, amb espais com Bernadí, Viu Coworking Cohousing i Wikihousing. A més a més, ha estat el fermall d’or de l’any Domènech i Montaner, del qual s’ha pogut visitar insòlites obres mestres com la casa Lleó-Morera o el Castell dels Tres Dragons.

Concursos del 48h Open House BCN 2023.

Fins al 5 de novembre, encara es pot participar en els concursos d’aquesta edició: Opengram i Open Foto sobre la temàtica de l’any, els elements que conformen l’arquitectura.

La convocatòria al Open Sketch ha estat un èxit, amb més de 220 persones que han recorregut els edificis de l’Escola Industrial: Edifici del Rellotge, Escola del Treball i Paranimf.