ESQUERRA DE L'EIXAMPLE


ANTIGA SEU DE L’EDITORIAL GUSTAVO GILI

Exemple d’arquitectura catalana dels anys cinquanta que segueix l’ideari racionalista amb un projecte de dimensions proporcionades i rigor tecnològic. Situat a l’interior d’una illa de l’Eixample, l’edifici es caracteritza per una volumetria fragmentada molt ben articulada, fet que aconsegueix mitjançant una seqüència dinàmica d’espais. A l’exterior, uns patis responen a les necessitats d’il·luminació i ventilació del programa, i alhora mantenen la voluntat d’Ildefons Cerdà de projectar interiors d’illa verds. A l’interior, els arquitectes aprofiten les possibilitats tècniques i expressives d’una estructura de formigó armat per crear grans obertures i espais diàfans a l’espai representatiu del vestíbul.

Arquitectes / any

Joaquim Gili i Francesc Bassó, 1960

Ús actual

Sense ús

Estil

Racionalisme

Premis i Mèrits Arquitectònics i Culturals

Premi FAD d'arquitectura 1961


Què necessites saber

Adreça

Carrer del Rosselló, 87-89, 08029 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L5 (Entença)

Informació

 

 

Ubicació