ESQUERRA DE L'EIXAMPLE


ANTIGA SEU DE L’EDITORIAL GUSTAVO GILI

Exemple d’arquitectura catalana dels anys cinquanta que segueix l’ideari racionalista amb un projecte de dimensions proporcionades i rigor tecnològic. Situat a l’interior d’una illa de l’Eixample, l’edifici es caracteritza per una volumetria fragmentada molt ben articulada que aconsegueix una seqüència dinàmica d’espais. A l’exterior, uns patis responen a les necessitats d’il·luminació i ventilació del programa i, alhora, mantenen la voluntat d’Ildefons Cerdà de projectar interiors d’illa verds. A l’interior, els arquitectes aprofiten les possibilitats tècniques i expressives de les estructures de formigó armat que apareixen en aquell moment, i creen un espai diàfan amb grans obertures que dota de representativitat el vestíbul de l’edifici.
Actualment, l’edifici és la seu de Manifesta, la Biennal Nòmada Europea d’art i cultura contemporània que, l’any 2024 celebrarà la 15a edició. Manifesta crea esdeveniments transformadors específics per reimaginar, amb la ciutadania i les comunitats locals, com vivim, com treballem i com veiem els nostres futurs.

Arquitectes / any

Joaquim Gili i Francesc Bassó, 1960

Ús actual

Cultural

Estil

Racionalisme

Premis i Mèrits Arquitectònics i Culturals

Premi FAD d'arquitectura 1961


Què necessites saber

Adreça

Carrer del Rosselló, 87-89, 08029 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L5 (Entença)

Accessibilitat

*Visita no accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El recorregut de la visita transcorre per diferents nivells, a través d’escales sense ascensor alternatiu.

Informació

 

 

Ubicació