L'HOSPITALET DE LLOBREGAT


MÒDUL: PROJECTE DE REGENERACIÓ URBANA DE L’ESPAI DE MATACAVALLS

El projecte vol incidir en la transformació d’un solar en desús del districte de la Florida – les Planes per fer-lo més segur, apte per jugar-hi i inclusiu. El 2018, un procés participatiu impulsat per l’Ajuntament de l’Hospitalet va definir la recuperació de l’espai, i el 2019 la Fundación Contorno Urbano, entitat del barri, va liderar el projecte de regeneració de l’espai i va crear una xarxa comunitària al voltant del projecte que hi participa fent servir una metodologia horitzontal. A principis del 2020, es va decidir prioritzar la construcció de l’equipament sociocultural al parc per revertir situacions de desigualtat, dinamitzar l’espai i enfortir el teixit comunitari, que donarà resposta a la falta d’equipaments del barri. El 2022, es va ampliar l’equipament amb un nou mòdul, construït amb fusta, i s’hi ha instal·lat un bany sec ecològic. Aquest equipament està autogestionat per la xarxa d’agents i funciona com una aula comunitària oberta a l’aire lliure, per fer-hi activitats educatives, de lleure, esportives i culturals.

Arquitectes / any

Fundació Contorno Urbano, 2019-2020

Ús actual

Cultural

Què necessites saber

Adreça

Parc de Matacavalls, 08901 L'Hospitalet de Llobregat, accés des de la passarel·la RENFE entre avinguda Vilafranca i carrer del Teide

Transport

Com arribar

Metro: L1 (Florida)

Accessibilitat

*Visita no accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El recorregut de la visita transcorre per diferents nivells, a través d’escales sense ascensor alternatiu.

Informació

 

 

Ubicació