POBLENOU


TORRE MAPFRE

El projecte urbanístic de la zona de la Vila Olímpica (Barcelona 92) es va estructurar en un sistema de franges (platges, passeig marítim, avinguda litoral, edificis aïllats i barri residencial). A la franja d’edificis aïllats es troba el gratacels de la Torre MAPFRE, un edifici de 43 plantes i 154 metres d’alçària que, juntament amb la torre veïna, s’han convertit en fites visuals de la ciutat. La construcció de la torre es resol amb un nucli central de formigó armat, un perímetre de pilars retirat del pla de façana i vidres inclinats per al tancament. L’any 2016 es va fer una reforma important a la torre: se’n va millorar l’eficiència energètica, s’hi van introduir espais adequats per a les noves formes de treball i es van renovar els accessos i les zones comunes.

Torre MAPFRE està unida al volum inferior en forma de vela, un edifici de comercialització d’oficines que està ocupat parcialment pel Centre de Fotografia KBr, de la Fundació MAPFRE, amb exposicions de fotògrafs reconeguts d’àmbit mundial.

Arquitectes / any

MBM arquitectes i Albert Puigdomènech (pla d’ordenació de la Vila Olímpica), 1985-1992; Íñigo Ortiz i Enrique de León, 1992

Ús actual

Oficines

Què necessites saber

Adreça

Carrer de la Marina, 16/Passeig Marítim del Port Olímpic, 08005 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L4 (Vila Olímpica)

Accessibilitat

Informació

 

Per motius de seguretat, els visitants hauran de passar per un control aeroportuari (detector de metalls i escàner de bosses i motxilles).

L’entrada inclou una invitació per a les exposicions de fotografia del KBr Fundación MAPFRE:
- Carrie Mae Weems: Un gran gir dins del possible
- KBr Flama 22: Joves talents de les escoles de fotografia

 

Ubicació

848x483