NOTICIES


13/10/2021

EXPOSICIÓ: Barcelona, pionera en mobilitat i arquitectura

Compartir:

La teva arquitectura i la meva. Barcelona, pionera en mobilitat i arquitectura 

Lloc: CASA SEAT, Barcelona.

Visita lliure i gratuïta.

Horari: de dilluns a dissabte de 9 h a 21 h.

Des de l’any 2010, el festival 48h Open House BCN parla d’arquitectura i permet que el públic recorri la ciutat de manera diferent, que es posi en contacte amb els professionals, que construeixi el seu imaginari particular sobre la ciutat i que ens parli de la relació que hi té. L’exposició recull tots aquests agents i s’acosta a l’experiència arquitectònica viscuda pels subjectes des d’una perspectiva humanística-aleatòria. 

Barcelona, pionera en mobilitat i arquitectura

La innovació arquitectònica a la Barcelona dels anys cinquanta va arribar a través de l’arquitectura industrial, que troba en els paràmetres del racionalisme la resposta a les seves necessitats (funcionalitat, llum, higiene, rapidesa de construcció, pressupostos ajustats…). L’estètica industrial es va convertir en una marca: la modernitat de l’arquitectura era un reflex de la modernitat del producte.

En la introducció de l’arquitectura moderna a la ciutat, SEAT té un paper fonamental: a la Zona Franca, construeix edificis com el de la factoria, les oficines, els menjadors, un laboratori i una escola d’aprenents, que es converteixen en icones de la modernitat.

En el festival d’arquitectura 48h Open House BCN hi han participat edificis com el dels menjadors, la nau A-122 (el pavelló on avui s’exposa una col·lecció de cotxes) i la CASA SEAT, als quals s’han fet 2.264 visites.

Amb el suport de: