NOTICIES


29/10/2021

Exposició Set anys a Sant Joan Despí

Compartir:

La teva arquitectura i la meva. Set anys del festival d’arquitectura a Sant Joan Despí

Des de l’any 2010, el festival 48h Open House BCN parla d’arquitectura i permet que el públic recorri la ciutat de manera diferent, que es posi en contacte amb els professionals, que construeixi el seu imaginari particular sobre la ciutat i que ens parli de la relació que hi té. L’exposició recull tots aquests agents i s’acosta a l’experiència arquitectònica viscuda pels subjectes des d’una perspectiva humanística-aleatòria. 

Set anys del festival d’arquitectura a Sant Joan Despí

Sant Joan Despí és una ciutat que mostra el patrimoni de qui va ser, durant més de vint anys, el seu arquitecte municipal, Josep Maria Jujol (Tarragona, 1879 – Barcelona, 1949). La visita a aquests edificis descobreix l’esperit renovador de l’arquitecte i permet apreciar com, mitjançant la transformació de la matèria, l’autor crea un món propi quasi màgic. El traç enèrgic, el color intens, l’associació d’objectes inexperts i la creació de metàfores visuals fan de la seva arquitectura una sorpresa i una explosió plàstica.

La ciutat ha participat set anys en el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, ha programat 70 activitats i s’hi han fet 18.009 visites.

L’acte d’inauguració es va realitzar el 27 d’octubre amb la presència de Belén García, alcaldessa de Sant Joan Despí; Àlex Medrano, regidor de cultura i joventut; i la directora del festival 48h Open House BCN, Elisenda Bonet.

Amb el suport de: