Qui som?

48h Open House Barcelona és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona i ofereix productes i serveis culturals en l’àmbit de l’arquitectura. Té l’objectiu de promoure l’arquitectura i ajudar a entendre-la com a component imprescindible de la cultura. La seva eina principal d’actuació és el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, que dona visibilitat a la figura dels arquitectes i fidelitza públics interessats en l’arquitectura de la ciutat.

El festival és gratuït i se celebra un cap de setmana a l’any, el mes d’octubre. Per tal de mostrar que l’arquitectura no té fronteres, la programació s’estén per Barcelona i la regió metropolitana. Concretament, el festival es desenvolupa en sis ciutats: a Barcelona, des del 2010; a Santa Coloma de Gramenet, des del 2013; a Vilassar de Dalt, des del 2014; a Sant Joan Despí, des del 2015; a Badalona, des del 2016, i a l’Hospitalet de Llobregat, des del 2017. Durant les deu primeres edicions (2010 – 2019), el festival ha acumulat 516.200 visites i ha dut a terme 1.787 activitats, gràcies a la col·laboració de 9.850 voluntaris i 224 arquitectes autors voluntaris, així com al suport de 80 entitats i empreses.

Paral·lelament a l’edició del festival, durant l’any l’associació desenvolupa altres projectes en col·laboració amb diferents entitats: visites arquitectòniques per als Amics del Festival; activitats durant la Setmana de l’Arquitectura (música x arquitectura i Espais Ocults); activitats de cultura i networking per a empreses, a càrrec de professionals de l’arquitectura (activitat BAR-CEL-ONA); gravació i edició de vídeos (cicle Emmarquem l’arquitectura)…

L’associació forma part de la xarxa internacional openhouseworldwide.org, que neix l’any 1992 amb la celebració del festival Open House London, i de la qual formen part més de 45 ciutats de tot el món. La feina de l’associació ha estat reconeguda amb el Premi Turisme Responsable de Catalunya 2013, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i amb la Medalla COAC 2019, en reconeixement a les tasques de divulgació del patrimoni arquitectònic, dels arquitectes i l’arquitectura.

Contacte

Oficina general: consultes@48hopenhousebarcelona.org / 934 87 66 17