Qui som?

48h Open House Barcelona és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona i ofereix productes i serveis culturals en l’àmbit de l’arquitectura.

Té l’objectiu de promoure l’arquitectura i ajudar a entendre-la com a component imprescindible de la cultura. La seva eina principal d’actuació és el festival d’arquitectura 48h Open House BCN, que dona visibilitat a la figura dels arquitectes i fidelitza públics interessats en l’arquitectura de la ciutat.

El festival és gratuït i se celebra un cap de setmana a l’any, el mes d’octubre. Per tal de mostrar que l’arquitectura no té fronteres, la programació s’estén per Barcelona i la regió metropolitana. Concretament, el festival es desenvolupa en vàries ciutats: a Barcelona, des del 2010; a Santa Coloma de Gramenet, des del 2013; a Vilassar de Dalt, des del 2014; a Sant Joan Despí, des del 2015; a Badalona, des del 2016; a L’Hospitalet de Llobregat, des del 2017; i a Sitges des del 2021. Durant les tretze edicions que s’han realizat (2010 – 2022), el festival ha acumulat 701.800 visites i ha dut a terme més de 2.500 activitats, gràcies a la col·laboració de 11.550 voluntaris i 230 arquitectes autors voluntaris, així com al suport de 80 entitats i empreses

Som més que el festival que ens dona nom!

Paral·lelament a l’edició del festival, durant l’any l’associació desenvolupa altres projectes en col·laboració amb diferents entitats: visites arquitectòniques per als Amics del Festival; les activitats de Música x arquitectura i Espais Ocults durant la Setmana de l’Arquitectura, ara Festival Model organitzat per l’Ajuntament de Barcelona; activitats de cultura i networking per a empreses, a càrrec de professionals de l’arquitectura (activitat BAR-CEL-ONA); gravació i edició de vídeos (cicle Emmarquem l’arquitectura); i Radio Media Arquitectura, un arxiu de audios, vídeos i textos creats per arquitectes autors o entitats i associacions expertes que transmeten el seu coneixement.

L’associació forma part de la xarxa internacional Open House Worldwide, que neix l’any 1992 amb la celebració del festival Open House London, de la qual formen part més de 45 ciutats de tot el món. La feina de l’associació, a més a més, ha estat reconeguda amb el Premi Turisme Responsable de Catalunya 2013, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i amb la Medalla COAC 2019 en reconeixement a les tasques de divulgació del patrimoni arquitectònic, dels arquitectes i l’arquitectura.

Equip

Direcció: Elisenda Bonet, arquitecta +

Tecnologia i Direcció de MxA: Javier Maculet, enginyer multimèdia +

Comunicació: Ana María Álvarez, arquitecta +

Programació: Miquel Zuzama, arquitecte +

Administració: Anna Solà, bailarina i gestora cultural +

Disseny web: Marco Bellonzi, artista

 

Contacte

Oficina general: consultes@48hopenhousebarcelona.org / 934 87 66 17

Comunicació: am.alvarez@openhousebarcelona.org

Premsa: gemma.larregola@openhousebarcelona.org