NOTICIES


25/01/2021

Visita de micromecenes als Habitatges Cirerers

Compartir:

El passat dissabte 23 de gener els micromecenes del festival vam realitzar una visita exclusiva als Habitatges Cireres que es troba en construcció. Vam conèixer el funcionament de la cooperativa i espai en cessió d’ús, la relació i adaptació de l’edifici amb l’entorn i el barri, vam visitar els espais comuns i també entrar als habitatges de les primeres plantes.

Els Habitatges Cirerers es troben a c/Pla dels Cirerers, 2-4 (Barcelona), una promoció de Sostre Cívic i obra dissenyada per Celobert SCCL. Felicitem que Cel Obert arquitectes celebrem 10 anys de cooperativa amb l’objectiu de transformar la societat a través del treball tècnic i multidisciplinari en el camp de l’arquitectura, l’enginyeria i l’urbanisme.

L’edifici de cohabitatge cooperatiu Cirerers, format per 32 habitatges i espais comunitaris i amb les seves vuit plantes, serà l’edifici més alt de l’Estat construït en fusta. Actualment en fase de construcció, l’edifici serà passiu perquè tindrà una mínima demanda energètica pel que fa a la climatització i producció d’aigua calenta, i serà ecològic perquè s’utilitzaran materials amb mínima petjada ecològica i preferentment orgànics.

Durant la visita, tindrem l’oportunitat de veure el procés d’execució de l’estructura de fusta CLT (panells de fusta contralaminada). A més, l’equip d’arquitectes i enginyeres que han treballat en el projecte compartiran i valoraran amb les persones assistents els avantatges d’aquest sistema constructiu, així com les dificultats associades i sobre les quals, cal seguir treballant perquè la fusta esdevingui imprescindible per construir la ciutat saludable i sostenible del segle XXI.

Fes-te Micromecenes