NOTICIES


03/07/2021

Visites per la XV Bienal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme

Compartir:

L’Associació cultural 48h Open House Barcelona participa a la XV edició de la BEAU que desenvolupa la temàtica “España vacía, España llena, estrategias de conciliación”. S’organitzen visites arquitectòniques per explicar com l’arquitectura de la ciutat s’adapta a les circumstàncies actuals de la societat.

Es visitaran dos models d’habitatge promoguts per l’Ajuntament de Barcelona per garantir l’habitatge digne a la població (habitatges dotacionals per a persones vulnerables, i habitatges cooperatius com a model que amplia l’oferta en el mercat actual). També es visitarà el Districte Administratiu de la Generalitat a la Zona Franca, un exemple de dinamització i consolidació d’un entorn en desenvolupament de la ciutat.

Totes les visites són amb inscripció prèvia que s’obriran el diumenge 5 de setembre a les 11 h.

HABITATGES COOPERATIUS LA XARXAIRE (en obres)

Dimarts 14 de setembre (visites a les 17 i 18 h)

Inscripció prèvia obligatòria a través de la web del 48h Open House BCN

Edifici saludable, agradable i ambientalment sostenible ubicat al districte de Ciutat Vella. El projecte s’integra a l’entorn històric a través de la planta baixa (on, per potenciar la vida al carrer, se situa un local comunitari que connecta l’àmbit públic i privat) i de la façana (que replica les façanes de l’entorn amb obertures verticals que es protegeixen del sol amb persiana enrotllable de cordill tradicional). Per millorar les condicions tèrmiques interiors, el projecte també preveu ventilació creuada als habitatges, i dissenya una coberta vegetal a l’edifici. L’edifici es construeix amb fusta (material renovable que disminueix el pes de la construcció, la despesa energètica i les emissions de CO2 respecte a la construcció convencional), i preveu el reaprofitament de les aigües grises per a usos de reg i WC.

Visites a càrrec dels arquitectes del projecte, La Mar Arquitectes.

Inscripcions exhaurides

DISTRICTE ADMINISTRATIU DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Dimecres 15 de setembre (visites a les 16 i 17 h)

Inscripció prèvia obligatòria a través de la web del 48h Open House BCN

Edifici que centralitza els serveis administratius de la Generalitat de Catalunya que estaven dispersos en diferents immobles de la ciutat. D’una banda, la ubicació al barri de la Marina del Port de Barcelona, la Zona Franca, dinamitza un barri que es troba en plena transformació i que extén els límits de la ciutat cap al riu Llobregat. D’altra banda, l’edifici forma part d’una estratègia d’optimització del patrimoni immobiliari de la Generalitat que, d’aquesta manera, millora en termes d’estalvi, eficiència i sostenibilitat. El complex aporta innovacions en la metodologia de treball, l’organització de personal i l’eficiència dels espais, al mateix temps que aconsegueix la màxima valoració en la certificació energètica LEED PLATINUM.

Visites a càrrec dels arquitectes del projecte, Batlle i Roig Arquitectes, i de la gerència de Serveis Comuns del departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Inscripcions exhaurides

HABITATGES AMB SERVEIS PER A GENT GRAN ALI BEI

Dijous 16 de setembre (visites a les 17 i 18 h)

Inscripció prèvia obligatòria a través de la web del 48h Open House BCN

Edifici format per 2 blocs separats per un pati interior que conté 49 habitatges amb serveis per a gent gran (dotats del suport necessari per als seus habitants); 10 habitatges d’allotjament provisional per a persones derivades de Serveis Socials; i un equipament en planta baixa (sala polivalent, bugaderia, hort i terrasses). L’edifici redueix la demanda energètica a través del disseny d’un pati central amb vegetació i de l’ús de proteccions solars regulables. A més a més, els habitatges es pensen amb opció de ventilació creuada i amb una distribució de les estances que potencia les visions obliqües per donar major sensació d’amplitud espaial.

Visites a càrrec dels arquitectes del projecte, Vivas Arquitectos i Pau Vidal, amb la participació dels veïns dels habitatges.

Inscripcions exhaurides