NOTICIES


06/10/2021

Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible

Compartir:

El festival se suma a esdeveniments d’actualitat com Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que, entre altres coses, promou projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible, que explica el paper de l’alimentació en la societat actual i que debat sobre la funció estratègica de les ciutats en el desenvolupament d’aquests sistemes alimentaris actuant contra la fam i la malnutrició. 

Els conceptes que giren al voltant de l’alimentació sostenible també transformen la ciutat i la seva arquitectura. 

Un primer exemple és veure com la ciutat ha incorporat, aprofitant les cobertes planes típiques de la construcció mediterrània, horts als terrats en alguns edificis (com és el cas de l’edifici de Ca la Dona, on la darrera reforma de la coberta s’estructura en zones transitables i preveu un espai per a conreu rotatiu que gestiona l’entitat mateix). 

Un altre exemple el trobem en l’aparició d’espais específics als edificis que responen a conceptes com el d’economia circular i de proximitat. Als habitatges cooperatius Cirerers, per exemple, es preveu l’existència d’un hort urbà a la coberta i un economat en planta baixa, i el restaurant Follia té un hort privat amb l’objectiu d’oferir aliments de producció pròpia.

A Santa Coloma de Gramenet, hi ha part del Campus de l’Alimentació de la UB, amb quatre edificis visitables en la programació del festival: la masia de Torribera (edifici d’administració), el pavelló Canigó (escola de restauració) i la Vinya d’en Sabater.

Programació