NOTICIES


22/04/2024

Música x Arquitectura 2024

Compartir:

MÚSICA x ARQUITECTURA ofereix propostes que relacionen experiències arquitectòniques amb activitats creatives al voltant de la música, expressions artístiques sonores pensades per explicar l’arquitectura des de la immersió creativa i per influir en l’experiència arquitectònica del públic. Es tracta d’una porta oberta a la creativitat amb la finalitat de presentar obres de vídeo i actuacions en directe d’autors d’àmbit local. MÚSICA x ARQUITECTURA es compon de dues activitats per tal de generar una plataforma per artistes que volen aventurar-se a nous formats i repertoris: MxA-Vídeo recull vídeos de caràcter experimental relacionats amb l’arquitectura. S’origina amb el concurs internacional de vídeo, obert a obres de caràcter experimental de ficció, no-ficció, assaig, documental, art i animació, relacionades amb l’arquitectura. MxA-Concert consta de l’actuació en directe de projectes musicals de caràcter experimental locals. L’esdeveniment final, que enguany serà el 17 de maig amb reserva prèvia al Recinte Modernista de Sant Pau, consta de la presentació dels vídeos finalistes, amb èmfasis en l’aparició dels 3 guanyadors del concurs de MxA-Vídeo. Després d’aquesta presentació, es dona pas al concert dels artistes triats en la convocatòria de MxA-Concert: Sunesis i DA::MA


MxA-VÍDEO: FINALISTES

Enguany, s’han rebut propostes de tot el món, amb vídeos des d’1 minut fins a 20 minuts, que experimenten amb la ciutat, els cossos, els sons, la llum o el dibuix. A més, s’ha obert una categoria a part sobre medi ambient, a través de la qual es pretén recollir vídeos que mostrin propostes sobre l’adaptació de l’entorn construït als reptes del desenvolupament sostenible i la resiliència. Al recinte modernista de Sant Pau es presentaran els 10 finalistes escollits de la convocatòria internacional:

AMOUR DOMOTIQUE
Antoine Béguin
DOCUMENTAL, EXPERIMENTAL
Suïssa | 2023

BREAK
Daisy Ziyan Zhang

DOCUMENTAL
Xina – Estats Units | 2024

ESTERNO GIORNO
Giulia Magno
EXPERIMENTAL
Itàlia | 2022

HIDDEN SOUNDS – LONDON BRIDGE
Jim Stephenson – Simon James (Disseny de so)
EXPERIMENTAL
Regne Unit | 2020

JUST A CAR PARK 
Joe Gilbert
DOCUMENTAL
Regne Unit | 2019

SHIFTING SANDS
Kate Russell
ARQUITECTURA, DOCUMENTAL
Regne Unit | 2023

STREET LEVEL/THE CONCRETE LANDSCAPE 
Pamela Falkenberg, Jack Cochran
DOCUMENTAL, EXPERIMENTAL
Estats Units | 2022

SUBDIVIDED LIVES: PORTRAITS FROM THE KATHMANDU VALLEY
Joshua Bolchover, Kent Mundle 
DOCUMENTAL

Hong Kong | 2024

THE TYRANNICAL SKYSCRAPER
celosiafields
ARQUITECTURA, EXPERIMENTAL
Austràlia | 2023

UNA PARTÍCULA EN SUSPENSIÓN MÁS ALLÁ DEL UNIVERSO 
Juan Lesta
EXPERIMENTAL
Espanya | 2020


Sunesis

SUNESIS

DA::MA

MxA-CONCERT: ACTUACIONS EN DIRECTE

Sunesis és l’àlies artístic de Melisa, artista i metgessa nascuda a l’Argentina i resident a Barcelona, que presenta el seu àlbum debut Orbital, un disc ple de matisos on juga amb l’electrònica còsmica, el synth i el downtempo.

Orbital és un LP en el qual no ha faltat la formació en sintetitzadors analògics i digitals, així com la inspiració en altres disciplines artístiques com la il·lustració, combinat amb referències a artistes de la talla d’Enki Bilal, Moebius i Syd Pixeu, sense oblidar el cinema.

Sunesis ha estat seleccionada pel programa europeu Keychange 2023 de dones productores i dones en la indústria de la música, i el seu disc Orbital ha estat seleccionat per MondoSonoro dins de la llista dels millors discos de Música Electrònica 2023.

https://sunesis.bandcamp.com/album/orbital


Da::Ma ens presenta un espectacle poètic i sonor que combina la veu i els textos de David Caño amb la sonoritat feta per Mauri. És una sessió feta en viu, en què l’electrònica es fusionarà amb els versos durs i despullats, a voltes fragmentats, de David Caño. Una posada en escena austera i boirosa, volgudament onírica.

On tornar? ens porta a un univers diferent, que ens parla de zones devastades, de territoris desconeguts, de terrenys fronterers, de petites ermites abandonades, d’amors que frisen per sobreviure, de nit i de ciutat, de ferides obertes, de desig i de petits refugis que encara queden i en els quals podem trobar-nos… Després de tot, malgrat tot, encara.

David Caño ha publicat vuit llibres de poesia i ha guanyat diversos premis, l’últim dels quals als Jocs Florals de Barcelona 2019 pel seu poemari Un cos preciós per destruir.

Mauri Ibáñez és DJ, productor musical i creador d’actes performatius des dels anys noranta. Ha participat en diferents projectes artístics i ha actuat en la majoria de grans festivals catalans, estatals i francesos. El seu treball es caracteritza per una sonoritat que mai no deixa indiferent i que combina amb elements performatius.

https://mauridj.bandcamp.com/album/on-tornar


Obertura del programa amb l’acompanyament del dJ Yamamoto House: Explora convertir el confort d’una utopia modernista en un viatge sonor amb un live dj set.


Edicions anteriors: