NOTICIES


18/04/2023

Música x Arq al món

Compartir:

Una porta oberta a la creativitat amb la finalitat de presentar obres de vídeo (videoclip, animació, visuals, live cinema, dansa, videojocs, documental) sota els criteris a valorar d’arquitectònic i experimental, amb actuacions en directe d’autors d’àmbit local.

Música x Arquitectura (MxA) convida a gaudir de l’arquitectura i de la música des d’una perspectiva cultural diferent i complementària. MxA aquest projecte que ofereix propostes que relacionen experiències arquitectòniques amb activitats creatives al voltant de la música s’obra al món

Al 2023, el projecte està dividit en dues seccions MxA-Vídeo i MxA-Concert cada una es materialitza de manera diferent:

MxA-Vídeo que recull vídeos de caràcter experimental relacionats amb l’arquitectura. 

MxA-Vídeo s’origina amb el concurs internacional de vídeo i convocatòria, amb la finalitat de seleccionar obres de vídeo (videoclip, animació, visuals, live cinema, dansa, videojocs, documental) sota els criteris a valorar d’arquitectònic i experimental. Bases del concurs

S’han rebut 960 propostes de més de 85 països del món, amb vídeos des d’1 minut fins a 20 minutos, que experimenten amb la ciutat, els cossos, els sons, la llum o el dibuix.

El jurat compost per Elisenda Bonet, Ana M. Álvarez, Anna Solà i Javier Maculet han seleccionat 10 finalistes i concedeix els següents premis:

Primer premi: Vanessa Cardui – Move (Alemanya)
Segon premi: Davide Rapp – The Opening (Itàlia)
Tercer premi: Jungkyun Shin – Simulation (República de Korea)

La projecció dels films finalistes serà el 27 d’Abril en el IAAC de Barcelona, i a casa SEAT del 29 d’Abril al 6 de Maig:

Imatges de l’esdeveniment : https://filmfreeway.com/MusicaxArquitecturaOpenHouseBarcelona

MxA-Concert una convocatòria per a projectes musicals i visuals d’àmbit local que es puguin emportar a un escenari. S’han rebut 22 propostes de grups o solistes. Els dos directes seleccionats són Papenheim i Syneba.

Els directes i la projecció de les obres finalistes es presentarán el día 27 d’abril a l’IAAC – Institute for Advanced Architecture of Catalonia, a partir de les 18h. Aquest dia, MxA es pren les instal·lacions de l’IAAC en una festa de música, vídeo i arquitectura: l’activitat consistirà en la presentació i projecció de les obres finalistes i es premiaran els tres millors vídeos. En el mateix espai, es podrà gaudir del concert i l’actuació en directe dels projectes artístics triats de la convocatòria.

És imprescindible reservar plaça aquí


18.00 Obertura de portes

18.20 Presentació

18.30 Projecció de vídeos

19.45 Actuació Pappenheim

20.30 Actuació Syneba

21:30h Final i tancament sala


Música x Arquitectura estrena format a l’IAAC. Les edicions anteriors s’han celebrat en un habitatge en la plaça de la Virreina, en el Pavelló Mies, en el Disseny Hub i a Casa SEAT.