NOTICIES


20/10/2015

Activitat GRAN OpenExtra

Compartir:

De la mà dels seus habitants, us proposem conèixer l’evolució de la tipologia d’habitatge amb serveis per a gent gran.

Els canvis demogràfics de la societat constaten que el col·lectiu de la gent gran és cada vegada més ampli i, alguns dels temes que més els afecta són la seva inclusió social i l’adequació dels habitatges a les seves necessitats. A Open House Barcelona hem volgut tractar aquestes dues problemàtiques a través de l’activitat “GRAN OpenExtra”, un projecte pensat per explicar a la ciutadania la realitat i les necessitats d’aquest col·lectiu i per posar en valor l’arquitectura dels seus edificis promoguda des del Patronat Municipal de l’Habitatge.

GRAN OpenExtra ha organitzat dos tallers en diferents edificis d’”Habitatges amb serveis per a gent gran” construïts des del 2005 fins a l’actualitat: el primer, ha transmès als participants els trets arquitectònics més importants que caracteritzen el seu edifici, i el segon, els ha donat eines d’expressivitat per fer arribar la informació al públic que els visiti. L’activitat ha afavorit un intercanvi d’opinions entre tècnics, usuaris i professionals que treballen als habitatges i hi ha propiciat que es tractessin temes com  la dificultat d’aconseguir un habitatge, de conèixer un nou barri o d’adaptar el mobiliari de l’antiga llar als nous habitatges. Els participants, però, també han valorat molt positivament les relacions que s’estableixen entre veïns, la disponibilitat d’espais comuns per a realitzar diferents activitats i, sobretot, el tracte humà que reben per part del personal de servei.

Els pròxims 24 i 25 d’octubre, la gent gran que viu en aquests habitatges ens mostrarà casa seva (tot fent un esforç de fer públic allò privat) i ens explicarà aquests i altres temes en els següents edificis:

Habitatges amb Serveis per a Gent Gran – Barceloneta
C. BALBOA, 29-35; C. PINZÓN, 6-12
Dissabte de 11 a 14 h
Arquitecte: Joan Carles Cardenal i González

Habitatges amb Serveis per a Gent Gran – Marina
C. MARINA, 351
Dissabte de 16 a 19 h
Arquitectes: Ricard Mercadé i Aurora Fernández

Habitatges amb Serveis per a Gent Gran – Torre Júlia
VIA FAVÈNCIA, 350
Diumenge de 11 a 14 h
Arquitectes: Sergi Pons, Ricard Galiana i Pau Vidal

Habitatges amb Serveis per a Gent Gran – Joan Torras
C. FERNANDO PESSOA, 4
Diumenge de 16 a 19 h
Arquitecte: Rafael Cáceres

Recomanem l’article de Catalan architects