CONSTRUÏM EL FESTIVAL D’ARQUITECTURA 48H OPEN HOUSE BCN 2023!

CONSTRUEIX EL TEU PROPI FESTIVAL!
21 I 22 D’OCTUBRE DE 2023

 

Al 2023, el festival d’arquitectura més important de l’àmbit metropolità de Barcelona destaca els elements i les peces que materialitzen l’arquitectura de la ciutat. Una vegada més, parlem de les parts que formen el tot.

Després de la passada edició que va posar focus en els diferents oficis que fan de l’arquitectura una peça col·laborativa i global, la 14ª edició del festival pretén excavar les micro-narracions que es poden extreure del detall dels edificis. Es centrarà la desconstrucció de l’arquitectura per veure els fragments del ric i complex collage arquitectònic de la nostra ciutat: finestra, balcó, passadís, llar de foc, escala, ascensor, columnes, arc, porta, instal·lacions, mobiliari…

L’interès és per “desconstruir” l’arquitectura del nostre imaginari, quelcom compacte amb una important presència, amb l’objectiu tant d’identificar els pressupòsits que la sostenen com entreveure els camps de coneixement que té el professional de l’arquitectura.

El resultat no serà una història única, sinó la xarxa d’orígens, contaminacions, similituds i diferències en l’evolució arquitectònica, inclosa la influència dels avenços tecnològics, l’adaptació climàtica, la política social, els contextos econòmics, els requisits normatius i les noves oportunitats digitals.

 

 

A més a més, enguany una part de la programació del festival 48h Open House BCN s’organitza al voltant de l’any Domènech i Montaner. El festival compta amb espais representatius dissenyats per aquest arquitecte per a explicar la seva polièdrica trajectòria com a reflex de l’art total: una obra on hi va participar ceramistes, mosaïcistes, escultors, vitrallers i ferrers.

 

 

Enguany, el festival s’uneix a la celebració de la 18 edició de la Barcelona Design Week i a la seva iniciativa global per impulsar l’objectiu ODS número 18 que tracta el disseny com un element clau per al present i el futur de les persones. Per això, el festival ha nomenat el mòdul Wikihousing com el EDIFICI 18 per a ressaltar els valors i la importància del disseny d’un projecte d’habitatge associatiu, comunitari, auto-construït, modular, amb materials reciclats, de baix pressupost i ecològic.

 

 

 • 7 ciutats: Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, L’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt i Sitges.
 • 195 activitats a tot l’àmbit geogràfic
 • 128 edificis a Barcelona
 • 18 itineraris
 • 40 % de novetats
 • Més de 45 edificis Open PRO
 • Més de 20 habitatges privats

 

 

 • Crida de voluntariat: des del 5 de setembre
 • Presentació del festival i de la campanya de comunicació: des del 2 d’octubre
 • Programació d’edificis i itineraris en la pàgina web del festival: des del 2 d’octubre
 • Obertura d’inscripcions per als espais que requereixen inscripció: 16 d’octubre
 • Festival d’arquitectura 48h Open House BCN: 21 i 22 d’octubre
 • El festival d’arquitectura 48h Open House BCN és un esdeveniment lúdic, gratuït i obert a tothom, sense venda d’entrades i amb més de 150 activitats sense inscripció prèvia. El temps d’espera per a accedir a cada edifici varia segons la grandària de cada espai i la quantitat de persones que vulguin entrar. Per això, posem a la disposició del públic un mapa que ensenya, en temps real, els espais amb més i menys afluència de persones; a més, compartim aquesta informació en directe a les nostres xarxes socials.