DRETA DE L'EIXAMPLE


LOCAL A LA CASA THOMAS

Es tracta de la primera obra de Lluís Domènech i Montaner en la qual combina en el mateix edifici l’habitatge familiar i el negoci, la Fototípia Thomas, una de les empreses gràfiques més importants de l’Estat. Entre el repertori decoratiu destaca, principalment, el gran arc escarser de la planta baixa i la façana revestida amb rajoles de ceràmica de reflex metàl·lic, fruit de l’afany de recuperació de les arts decoratives i industrials, que caracteritzen l’obra domenequiana. L’any 1912 s’encarrega al gendre de Domènech i Montaner l’ampliació de l’edifici amb tres pisos més, respectant en tot moment l’obra original, fins al punt de traslladar la cresteria escultòrica del segon pis a la part superior de la nova construcció.

Arquitectes / any

Lluís Domènech i Montaner, 1895 -1898, Francesc Guàrdia Vidal (reforma), 1912, Cristian Cirici Studio PER (BD Shop), 1979

Ús actual

Comercial

Què necessites saber

Adreça

Carrer de Mallorca, 291, 08037 Barcelona

Transport

Com arribar

Metro: L4 (Verdaguer, Girona), L5 (Verdaguer)

Accessibilitat

*Visita no accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El recorregut de la visita transcorre per diferents nivells, a través d’escales sense ascensor alternatiu.

Informació

 

AVÍS: Aquest edifici és d'alta afluència de visitants. Un cop assolit l'aforament màxim de l'edifici es procedirà al tancament de la cua.


OPEN PRO: La primera visita anirà a càrrec de Roser Diaz, historiadora.

 

Ubicació