CENTRE


COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA

El projecte per a l’edifici del Col·legi d’Arquitectes va néixer d’un concurs que es va celebrar l’any 1958 i consta de dues parts: un cos baix de forma trapezoidal (que conté l’espai d’exposicions i la sala d’actes) i una torre de vuit pisos d’alçada.

La darrera intervenció a l’edifici es fa amb la voluntat de convertir-lo en el Centre Obert d’Arquitectura de Barcelona. El nou projecte, aprofitant-se de la seva ubicació privilegiada, crea una àgora central connectada amb l’espai públic exterior i comunica físicament i visual una seqüència d’espais comuns existents. Aquests espais comuns són l’accés a l’edifici, una planta altell (per a exposicions), la sala d’actes, l’Espai Picasso (que es flexibilitza i es donen opcions de compartimentació), la planta segona i la terrassa, que genera el canvi de volumetria de l’edifici. Com a conseqüència, en planta segona apareix un nou mirador interior-exterior sobre la plaça Nova on es preveu que s’hi puguin dur a terme diferents esdeveniments culturals oberts a la ciutadania, i que emfasitza la voluntat de convertir l’edifici en un punt de trobada.

Arquitectes / any

Xavier Busquets, 1962; Fuses-Viader Arquitectes, Jorge Perea y Jordi Mansilla, 2018; Peris Toral arquitectes, 2022

Ús actual

Oficines

Què necessites saber

Adreça

Plaça Nova, 5, 08002 Barcelona

Horari

Dissabte de 16 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h

Tipus de visita

Visita guiada sense inscripció prèvia

Transport

Com arribar

Metro: L4 (Jaume I)

Accessibilitat

Informació

 




 

Ubicació