NOTICIES


12/03/2015

Entrega de premis Opengram i Open Foto 2015

Compartir:

L’acte realitzat a la Casa de la Seda el dia 10 de març ha estat presidit per l’Elisenda Bonet, directora del festival, José Luis Fuentes Director de Cafur Serveis Immobiliaris de Proximitat,  patrocinador oficial de l’OpenFoto i Àlex Medrano, Regidor de Cultura i Participació Ciutadana de Sant Joan Despí. Ens han acompanyat guanyadors, finalistes, membres del jurat dels concursos OpenGram i OpenFoto–Premi Josep Llobet i amics del festival.

VISITA I ACTE D’ENTREGA DE PREMIS

Prop de 80 persones han participat en l’acte d’entrega de premis OpenFoto Premi Josep LLobet i Opengram 2015. Prèviament s’ha ofert una vista arquitectònica a l’edifici de la mà de Barcelona Guide Bureau. L’actual seu del Col·legi de l’Art Major de la Seda a la planta principal de la Casa dels Velers i que destaca per la façana treballada i solemne  en contrast amb un interior luxós i elegant ha participat en la 6a edició de festival 48h Open House BCN essent un dels edificis més visitats.

Durant l’entrega de premis, han fet la seva intervenció la directora del festival que ha destacat l’èxit de convocatòria dels dos concursos fotogràfics i la qualitat de les fotografies presentades. També ha intervingut el Regidor de Cultura i Participació Ciutadana de Sant Joan Despí, ciutat convidada d’enguany amb especial menció a l’obra de Josep Maria Jujol al municipi.

CONCURS OPENGRAM I OPENFOTO – PREMI JOSEP LLOBET

En la campanya Opengram, concurs amb l’aplicació Instagram, que es realitza des de fa 4 anys , han participat un total de 3000 fotografies en aquesta edició de les quals, 10 han estat les guanyadores.

Enguany el tema de la campanya ha estat ‘La llum en l’arquitectura’, ja que el 2015 ha estat l’Any Internacional de la Llum. De les guanyadores, el jurat ha valorat sobretot que les fotografies oferissin diferents tipus d’espais, públics i privats, i ens mostressin com estan qualificats per la llum.  La llum filtrant-se pels diferents tipus obertures qualifiquen i posen de manifest el paper de la llum com a component importantíssim de l’arquitectura, ens defineix la quarta dimensió, i d’ella i de la seva naturalesa, intensitat,  i color,  depèn la percepció que tenim sobre l’espai i fent que els visquem de formes diferents.

Recordar que des de el festival animem a compartir fotografíes d’arquitectura a Instagram amb les etiquetes #Opengram #OpenHouseBcn durant tot l’any.

Els edificis de Barcelona protagonistes de les fotografies guanyadores que mostren la relació entre l’arquitectura i la llum han estat el Museu de Can Framis, els habitatges del carrer Biscaia i de La Casa del pati, l’edifici de la Universitat de Barcelona, els Porxos d’en Xifré, l’antiga Fàbrica Lehman, el Coworking i habitatge Animula, la Torre de la Creu i el Cilindre d’Horta.

En el concurs Open Foto – Premi Josep LLobet també ha tingut molt bona acceptació i s’ha escollit un guanyador. El guanyador ha estat Jordi Pozo, amb una fotografia de la Torre de la Creu.

Nota: Totes les fotos en el facebook del festival.