NOTICIES


14/11/2016

Entrega de premis Opengram i Open Foto 2016

Compartir:

L’acte realitzat a la Torre Bellesguard el darrer dijous 10 de novembre va ésser presidit per la Sra. Elisenda Bonet, Directora de l’Associació 48h Open House Barcelona, acompanyada per l’Il·lm. Sr. Juanjo Puigcorvé, Diputat Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona; el Sr. Àlex Medrano, Regidor de Cultura i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, i el Sr. José Luis Fuentes Director de Cafur serveis immobiliaris de proximitat,  patrocinador oficial del  concurs Open Foto-Premi Josep Llobet. Ens han acompanyat guanyadors, finalistes, membres del jurat dels concursos OpenGram i Open Foto-Premi Josep Llobet i Amics del festival.

VISITA I ACTE D’ENTREGA DE PREMIS

Prop de 80 persones han participat en l’acte d’entrega de premis Open Foto Premi Josep LLobet i Opengram 2016. Prèviament a l’entrega de premis es va oferir una vista arquitectònica a la Torre de la mà de l’Anna Mollet, Gerent de la Torre Bellesguard. També coneguda com a casa Figueres, és una casa construïda al peu de la muntanya del Tibidabo on hi havia les restes de la torre de Vallblanc. Aquesta torre va ser habitada durant el segle xv pel que fou l’últim rei de la dinastia catalana, Martí l’Humà. Aquest noble edifici, fet de pedra i maó, presenta una prominent torre coronada amb la creu de quatre braços típica de Gaudí, aquesta està ornada amb ceràmica i mostra els colors de la bandera catalana en homenatge al sobirà. Les golfes amb els seus arcs de maó són una demostració de mestratge en la utilització d’aquest material.
Durant l’entrega de premis, han fet la seva intervenció la directora del festival que ha destacat l’èxit de convocatòria dels dos concursos fotogràfics i la qualitat de les fotografies presentades. També ha intervingut el Regidor de Cultura i Participació Ciutadana de Sant Joan Despí, ciutat que ha participat per 2n any consecutiu al Festival, i que ha fet entrega del “Gerro Jujol” al guanyador de l’Open Foto 2016.

CONCURS OPENGRAM I OPEN FOTO – PREMI JOSEP LLOBET

En el projecte participatiu #Opengram16, concurs de fotografia amb l’aplicació Instagram, que es realitza des de fa 5 anys, han participat un total de 1082 fotografies en aquesta edició de les quals, 10 han estat les guanyadores.
Enguany el tema de la campanya ha estat ‘Espais per viure’. De les guanyadores el jurat ha valorat sobretot la multiplicitat d’espais mostrats.  Recordar que des de el festival animem a compartir fotografies d’arquitectura a Instagram amb les etiquetes #Opengram16 #OpenHouseBcn durant tot l’any.
Els edificis protagonistes de les fotografies guanyadores de l’#opengram16 han estat: l’antiga Fàbrica Lehman, Sala Becket, Espai René, Habitatge al carrer Provença, l’Escola els Encants, Casa Sayrach, PRBB Parc de Recerca Biomèdica, Casa Pati i Habitatges la Casa del Pati.
En el concurs Open Foto – Premi Josep LLobet patrocinat per 4t any consecutiu per Cafur serveis immobiliaris de proximitat ha tingut molt bona acceptació entre el públic del Festival, el guanyador de la 7a edició ha sigut el Sr. Willie Silva amb una imatge presa des de l’OneOcean Port Vell que ens explica la dualitat entre espai públic i privat de la Barceloneta.

Reportatge fotogràfic d’Antonio Navarro Wijkmark