NOTICIES


08/10/2017

Gran Open Extra

Compartir:

Al costat dels seus habitants, us proposem conèixer la tipologia d’habitatges amb serveis per a gent gran.

Tercera edició del projecte Gran Open Extra, persones grans explicant-nos els habitatges del Patronat Municipal de l’Habitatge .
Per mostrar-vos l’arquitectura dels habitatges amb serveis per a gent gran, els seus habitants mateix ens explicaran com són i com s’hi viu!

Els canvis demogràfics de la societat han fet que el col·lectiu de la gent gran sigui nombrós, i un dels temes que més els afecten és l’accés a un habitatge digne i assequible. Gran Open Extra, l’activitat dins la secció Open Social que treballa per la integració del col·lectiu, culmina amb el Festival, quan els habitants d’aquests habitatges expliquen l’arquitectura dels seus edificis partint de la base que la llar és l’espai més íntim de relació (personal i col·lectiu). Visita als quatre edificis participants: a Ciutat Vella, Gràcia, les Corts i Sants-Montjuïc.

GRAN Open Extra ha organitzat dos tallers en diferents edificis d’habitatges amb serveis per a gent gran construïts des del 2006 fins a l’actualitat: el primer ha transmès als participants els trets arquitectònics més importants que caracteritzen el seu edifici, i el segon els ha donat eines d’expressivitat per tal que siguin els mateixos veïns qui, finalment, expliquin els seus habitatges als visitants durant el Festival. L’activitat ha afavorit un intercanvi d’opinions entre tècnics, usuaris i professionals que treballen als habitatges, i hi ha propiciat que es tractessin temes com la dificultat d’aconseguir un habitatge, de conèixer un nou barri o d’adaptar el mobiliari de l’antiga llar als nous habitatges. Els participants, però, també han valorat molt positivament les relacions que s’estableixen entre veïns, la disponibilitat d’espais comuns per dur a terme diferents activitats i, sobretot, el tracte humà que reben per part del personal de servei.

Mireu el vídeo de l’activitat de la passada edició del Festival en Can Travi

Els dies 21 i 22 d’octubre, la gent gran que viu en aquests habitatges ens mostrarà casa seva (tot fent un esforç de fer públic allò privat) i ens explicarà aquests i altres temes en els edificis següents:

Llistat d’edificis Gran Open Extra (Visita sense inscripció)

REINA AMALIA I
Reina Amalia 33
– Participació Festival: Dissabte 21 d’octubre de 11 a 14 h

BRONZE – COURE
c. Coure , 8-10
– Participació Festival: Dissabte 21 d’octubre de 16 a 19 h

MONTNEGRE
c. Montnegre, 39
– Participació Festival: Diumenge 22 d’octubre de 11 a 14 h

CIBELES
c. Corcega, 363
– Participació Festival: Diumenge 22 d’octubre de 16 a 19

Noticia eldigital.barcelona.cat