NOTICIES


09/05/2018

Grans Arquitectes Cicle de vídeo documental

Compartir:

Lloc: Habitatges per la gent gran Reina Amàlia
Entrada per carrer Lleialtat 7

Data: 16/05/2018, de 18 a 19.15 h

– Reina Amàlia. Autor Jep Brengaret, 2017. Metratge: 7’
– Can Travi. Autora Alice Brazzit, 2016. Metratge: 6’
– Torre Júlia. Autor Adrià Goula, 2015. Metratge: 7.35’

18.00 – rebuda, presentació i passi dels vídeos 20’, comentaris.
18.45 – visita a l’edifici a càrrec de Miquel F. Zuzama.

 

Reportatge veins Reina Amàlia, Open House Octubre 2017 from Open House Barcelona on Vimeo.

 

‘Grans’ arquitectes és el títol del projecte de comunicació i difusió arquitectònica des de tres documentals realitzats dins el projecte Gran Open Extra entre els anys 2015-2017.
El projecte mostra com tres realitzadors audiovisuals han explicat, mitjançant el document vídeo-gràfic, el fet arquitectònic de tres habitatges per la gent gran del Patronat Municipal de
l’Habitatge.

Els autors ens expliquen la relació de l’obra d’arquitectura (acabada i en funcionament) amb els seus usuaris, l’entorn proper (l’espai públic, el paisatge i la ciutat), i amb el públic del festival d’arquitectura 48h Open House BCN.

‘Grans’ arquitectes, és testimoniatge de: els autors de l’obra arquitectònica, la gent gran que habita els edificis tematítzant-los dia a dia, els autors dels tallers ‘Gran Open Extra’, el públic del festival i els autors del vídeos.

Gran Open Extra és un projecte de l’Ass. 48h Open House Barcelona d’integració social i cultural per a la gent gran, un projecte de visualització d’una tipologies arquitectònica específica dins la tipologia d’habitatges, un vehicle de promoció pels autors dels edificis i un projecte de retorn al ciutadà en permetre-li l’accés aquests habitatges, la llar dels seus habitants, de promoció pública durant unes hores. Gran Open Extra té el testimoniatge de tres vídeos documentals de 7 minuts cadascun, realitzats per tres artistes diferents i enregistrats en tres edificis d’habitatges del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, que seran projectats per la setmana de l’arquitectura 2018.