NOTICIES


30/04/2017

Hem publicat el llibre “345 maneres de viure (a) Barcelona

Compartir:

L’associació 48 h Open House Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, hem publicat el llibre “345 maneres de viure (a) Barcelona”: un llibre que mostra com es viu avui Barcelona a partir dels edificis que han participat al Festival.

L’elevada participació d’autors, voluntaris i públic al festival ens ha demostrat, d’una banda, la voluntat de la ciutadania de formar part d’un esdeveniment cultural d’àmbit de ciutat i, de l’altra, el desig d’intervenir-hi com a agents performatius. El diàleg i sinergies que s’han establert entre ells i amb l’arquitectura de Barcelona, ens ha animat a publicar aquest llibre: un llibre que vol ser una abraçada entre les persones i l’arquitectura de la ciutat, una arquitectura que proporciona espais i una ciutadania que els viu. Es tracta d’una nova oportunitat per fer visible l’arquitectura com a fet cultural, per entendre la vida d’una ciutat i la de les persones que hi viuen: 345 edificis on conflueixen els paisatges humans, socials i urbans; les PERSONES, l’ARQUITECTURA i l’URBANISME

El cos del llibre el formen les fotografies dels espais arquitectònics classificats segons el seu ús actual, una classificació que vol ajudar el lector a entendre la Barcelona actual. El llibre es complementa amb les vivències dels protagonistes del festival (experiències arquitectòniques que inclouen vídeos 360º de caràcter immersiu que permeten als lectors explorar diferents espais); un resum dels nostres Imprescindibles (nou persones, nou obres arquitectòniques i nou obres urbanístiques que, al nostre entendre, han contribuït a fer la ciutat d’avui); i una interpretació de la ciutat des del punt de vista dels barcelonins (pòster amb imatges d’Instagram que els usuaris han compartit a la xarxa amb l’etiqueta #openhousebcn).

En definitiva, és un llibre plural com la ciutat, un reconeixement als valors culturals de l’arquitectura i a la seva explicació com a obra col·lectiva de disseny participatiu. Un llibre que recull els nostres valors, que té l’oportunitat de mostrar edificis oblidats, de reconèixer el patrimoni arquitectònic de totes les zones de Barcelona i de reconèixer una arquitectura feta pels usuaris.

Agraïments a:
Irene Llorens, Carolina Martínez, Natalia Ojeda, Arturo Frediani, Guillermo Giraldez, Marta Puvill, Pedro García, Manuel Martínez-Fortún, Joaquim Matutano, Josep M. Julià, Fernando Amat, Marc Aureli Santos i Antoni Vilanova.
Per la seva implicació personal i professional en el projecte del llibre i del Festival, explicant-nos aquelles anècdotes que donen sentit a la ciutat.

Dortoka disseny, per l’edició dels vídeos immersius de 360º i la programació de l’aplicació que permet als lectors introduir-se als diferents espais. www.dortoka.com

Ciutadans que han participat als concursos OpenFoto i #opengram i voluntaris fotògrafs del Festival, per compartir les seves interpretacions de la ciutat a través del festival 48h Open House BCN.

Fotògrafs professionals, per cedir les seves imatges per a l’edició d’aquest llibre, en especial, pel seu compromís:
Armora, Elisabet – eliarmora.com
Beat Marugg, Architectural Photography – www.beatmarugg.com
Bernadó, Jordi – www.jordibernado.com
Cardelús, David – www.davidcardelus.com
Casals, Lluis – www.lluiscasals.com
Estudi Orpinell & Sánchez — Artesania Fotogràfica – jaumeorpinell.cat
García, Nicanor – www.nicanorgarcia.net
García, Simon – www.arqfoto.com
García-Die “Chopo”, Javier – www.chopofoto.com
Goodwin, Marc – Archmospheres – marc-goodwin.com
Goula, Adrià – www.adriagoula.com
Grassi, Marcela – www.marcelagrassi.com
Guillem f-h fotógrafo – guillemfh.com
Guxens, Dídac – www.didacguxens.com
Hevia, Jose – www.josehevia.es
Jansana, Lourdes – lourdesjansana.com
Jaume Orpinell Fotografia – www.jaumeorpinell.cat
jordisurroca.com – www.jordisurroca.com
Navarro Wijkmark, Antonio – www.instagram.com/wijkmarkphoto
Pla Jorrín, Juan Miguel – www.linkedin.com/in/plajorrin
Reyes, M. José
Rojo, Sandra – www.sandrarojo.net
Vargas, Carolina
Vargas, Rafael – rafaelvargas.com
WENZEL Fotografia d’Arquitectura – www.wenzel-fotografia.com
Index per fotograf
Index per autor