NOTICIES


11/10/2016

IED – ANTIGA FÀBRICA MACSON

Compartir:

C. DE BIADA, 11 (08012) Barcelona

Cristiano Franconi i Rodrigo González, 2010-2012 (amb Alessandro Scarnato a la 1a fase)
L’actual seu de l’IED, Escola Superior de Disseny, situada a Gràcia, participa un cop més en el Festival 48h Open House Barcelona. Ens obre les seves portes: el dissabte 21 d’octubre,  d’11 a 14 h i de 17 a 19 h, i el diumenge 22 d’octubre, d’11 a 14 h.

Aquesta és la segona edició que tenim a l’IED com a partner oficial del projecte #OpenSketch17, amb el qual els amants de la il·lustració de la ciutat podran compartir els seus dibuixos a través de la xarxa Instagram.

L’Istituto Europeu di Design (IED) neix a Milà el 1966 com una institució educativa en l’àmbit del disseny i la comunicació. L’escola és, avui dia, una xarxa internacional amb onze seus, situades a Itàlia, Espanya i el Brasil, especialitzada en la formació, el desenvolupament i la recerca de les disciplines del disseny, la moda, les arts visuals i la comunicació.

Després de cinquanta anys d’experiència, l’IED es caracteritza per apostar per les iniciatives didàctiques i pràctiques relacionades amb l’àmbit empresarial, a través de la cultura del projecte i del seu departament d’R+ED (recerca i educació).

De l’edifici que podrem visitar durant el Festival, cal destacar que la seu de l’Escola Superior de Disseny, i antiga Fàbrica Macson, conserva l’estructura original i l’aspecte industrial de l’antiga fàbrica tèxtil de Barcelona, construïda el 1952.

L’edifici està format per quatre plantes, que integren els valors del Design For All, amb espais amplis i flexibles, que faciliten la intervenció i el treball col·lectiu entre estudiants i docents. La reorganització de l’antic pati de càrregues, que es cobreix amb un revestiment de fusta, amb una sèrie de rampes i escales, permet accedir als diferents punts de l’escola i proposa excel·lents punts de trobada per als estudiants.

L’IED col·labora amb l’Associació 48h Open House Barcelona per consolidar l’activitat Open Sketch, i promoure la reflexió del paisatge construït gràcies al dibuix.
Si compartiu les vostres il·lustracions de la ciutat durant el Festival a través de la xarxa Instagram amb les etiquetes #OpenSketch17 i #ohb17, fomentareu aquesta disciplina i entrareu en un sorteig: d’un curs Summer Course i d’un lot de dibuix Caran D’Ache ofert per la Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell.

Tota la informació sobre l’OpenSketch, click aquí.