NOTICIES


20/09/2021

Visita virtual a l’ETAP

Compartir:

L’ARQUITECTURA DE L’AIGUA

El festival d’arquitectura 48h Open House BCN destaca de la programació online la reivindicació de l’aigua com a agent generador de vida i del paisatge construït.

Des d’un punt de vista tècnic, destaquem dues infraestructures concebudes a escala metropolitana per proveir la població d’aigua potable i sanejament; i, des d’un punt de vista artístic, ens endinsarem en espais que han fet servir l’aigua com a element de composició arquitectònica amb la finalitat de generar edificis singulars per a la ciutat.

Estació de Tractament d’Aigües Potables (ETAP) – Visita virtual

La potabilitzadora de Sant Joan Despí, que va entrar en funcionament el 1955, és una de les estacions de tractament més avançades d’Europa. L’ETAP de Sant Joan Despí potabilitza les aigües del riu Llobregat, procedents del riu i de l’aqüífer subterrani, i subministra 450 milions de litres d’aigua cada dia, més del 50% de l’aigua potable produïda per satisfer la demanda d’abastament d’Aigües de Barcelona.

Us animem a realitzar un recorregut amb realitat augmentada per la planta de Sant Joan Despí: els desplegables en els punts seleccionats de la instal·lació permeten veure en tres dimensions com funciona cada etapa essencial del procés, obtenir contingut sobre el seu funcionament i fer activitats didàctiques complementàries per entendre els reptes d’una potabilització sostenible.

Visita virtual
  • Durada aproximada: 30 minuts. Experiències didàctiques complementàries, 60 minuts.
  • Edat recomanada: Més de 13 anys.

Amb el suport d’: