NOTICIES


13/10/2016

Tornem a col·laborar amb el Patronat Municipal de l’Habitatge

Compartir:

Al costat dels seus habitants, us proposem conèixer la tipologia d’habitatges amb serveis per a gent gran.

A causa de l’èxit de l’activitat en la passada edició del Festival, l’Associació 48h Open House Barcelona tornem a col·laborar amb el Patronat Municipal de l’Habitatge

per mostrar-vos l’arquitectura dels habitatges amb serveis per a gent gran. Els habitants mateix d’aquests edificis ens explicaran com són i com s’hi viu!

Els canvis demogràfics de la societat constaten que el col·lectiu de la gent gran és cada vegada més ampli, i alguns dels temes que més els afecta són la seva inclusió social i l’adequació dels habitatges a les seves necessitats. L’activitat GRAN Open Extra tracta aquestes dues problemàtiques mitjançant un projecte pensat per explicar a la ciutadania la realitat i les necessitats d’aquest col·lectiu i per fer valer l’arquitectura dels seus edificis.

GRAN Open Extra ha organitzat dos tallers en diferents edificis d’habitatges amb serveis per a gent gran construïts des del 2006 fins a l’actualitat: el primer ha transmès als participants els trets arquitectònics més importants que caracteritzen el seu edifici, i el segon els ha donat eines d’expressivitat per tal que siguin els mateixos veïns qui, finalment, expliquin els seus habitatges als visitants durant el Festival. L’activitat ha afavorit un intercanvi d’opinions entre tècnics, usuaris i professionals que treballen als habitatges, i hi ha propiciat que es tractessin temes com la dificultat d’aconseguir un habitatge, de conèixer un nou barri o d’adaptar el mobiliari de l’antiga llar als nous habitatges. Els participants, però, també han valorat molt positivament les relacions que s’estableixen entre veïns, la disponibilitat d’espais comuns per dur a terme diferents activitats i, sobretot, el tracte humà que reben per part del personal de servei.

Els dies 22 i 23 d’octubre, la gent gran que viu en aquests habitatges ens mostrarà casa seva (tot fent un esforç de fer públic allò privat) i ens explicarà aquests i altres temes en els edificis següents:

Llistat d’edificis Gran Open Extra

Habitatges amb serveis per a gent gran – Urrutia
PG. d’URRUTIA, 5
Dissabte 22 d’octubre, d’11 a 14 h
Arquitecte: Callis-Wortham

Habitatges amb serveis per a gent gran – Navas
C. de LAS NAVAS DE TOLOSA, 310
Dissabte 22 d’octubre, de 16 a 19 h
Arquitectes: ONL, arquitectura

Habitatges amb serveis per a gent gran – Can Travi
C. DE CAN TRAVI, 30
Diumenge 23 d’octubre, d’11 a 14 h
Arquitectes: Sergi Serrat, Ginés Egea, Cristina García

Habitatges amb serveis per a gent gran – Camí Antic
CAMÍ ANTIC DE VALÈNCIA, 96
Diumenge 23 d’octubre, de 16 a 19 h
Arquitectes: Sara Bartumeus, Anna Renau

Noticia eldigital.barcelona.cat

Mireu el vídeo de l’activitat de la passada edició del Festival: