NOTICIES


28/07/2021

PARC DE RECERCA BIOMÈDICA – PRBB

Compartir:

El PRBB està situat al front marítim de Barcelona, al costat de l’Hospital del Mar, amb el qual, juntament amb la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona, compon una gran illa que uneix assistència sanitària, docència i investigació. L’edifici es planteja compacte per adaptar-se al solar, esglaonat cap al mar i aixecant-lo per la part posterior cap a la ciutat. El revestiment de la façana, de fusta natural, i la forma troncocònica fan que tregui pes a tot el conjunt.

NOTICIES


06/10/2020

TORRE D’AIGÜES DE CATALANA DE GAS

Compartir:

Torre modernista construïda per augmentar la pressió de l’aigua utilitzada a les instal·lacions de la indústria de Catalana de Gas. Es tracta d’una torre de 45 m d’alçada, de base rectangular, tronc octogonal i dipòsit cilíndric amb coberta cònica. A part del joc geomètric, criden l’atenció els nervis del tronc, que s’enfilen fins a suportar el dipòsit (formant unes mènsules), així com el recobriment ceràmic del dipòsit i la coberta. L’ascens per l’interior de la torre comença amb una escala imperial que es converteix en una escala de cargol fins a arribar al dipòsit. Durant el recorregut –tres pisos d’alçada–, s’alternen diferents tipus d’obertures i a la coberta hi trobem un mirador lleuger, construït amb estructura metàl·lica, amb vistes sobre la Barceloneta.

NOTICIES


06/10/2020

CAVALLERISSES DE LA GUÀRDIA URBANA

Compartir:

L’antic edifici de la Galeria de Màquines de l’Exposició Universal de Barcelona del 1888 va ser construït segons els paràmetres de modernitat del moment (tres naus cobertes per una estructura metàl·lica). Però després de l’exposició va ser parcialment enderrocat i afectat pel nou traçat del carrer de Wellington. Encara se’n conserven la façana principal (mirant al parc de la Ciutadella) i la part anterior de les naus, que estableixen un curiós diàleg amb els seus nous habitants.

NOTICIES


06/10/2020

DIPÒSIT DE LES AIGUES (BIBLIOTECA DE LA UPF)

Compartir:

La cascada del Parc de la Ciutadella necessitava un gran dipòsit d’aigua que l’abastís, i Fontserè va idear una gran bassa elevada sostinguda per una estructura de pilars i arcades de maó vist: l’espai de suport semblava una nau impressionant d’església romànica i avui allotja una biblioteca. El nou projecte es va pensar amb la intenció de no ferir l’edifici original i es va materialitzar amb l’ús d’uns mòduls prefabricats (escales, forjats, instal•lacions i prestatgeries) que se separen subtilment dels murs d’obra vista. Com a resultat, la nova intervenció sembla que pugui ser extreta en qualsevol moment sense deixar cap rastre d’aquest nou ús.

NOTICIES


06/10/2020

FÀBRICA DEL SOL

Compartir:

El projecte de millora de la Fàbrica del Sol té com a objectiu convertir-se en un exemple que mostri el compromís amb la sostenibilitat (tant pel que fa al contenidor com al contingut del projecte) i assolir un nivell reproduïble per a altres promotors, administracions, etc. El projecte resol aspectes ambientals com les energies renovables, la qualitat de l’aire interior, la biodiversitat, l’aigua, els materials i el concepte smart, i fa servir materials sense productes tòxics que segueixen els principis de la bioconstrucció.

Link inscripció prèvia dissabte 10h:

https://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/visita-la-fabrica-del-sol-12

Link inscripció prèvia dissabte 12h:

https://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/visita-la-fabrica-del-sol-13