NOTICIES


05/03/2020

Aquí estan les dones arquitectes

Compartir:

La visibilitat de les dones a la Viquipèdia és molt inferior a la dels homes. La mitjana de biografies femenines a les diferents edicions internacionals és del 17%, enfront d’un 83% de les dels homes, i en l’edició catalana les biografies de dones no arriben al 14%. A l’OHB19 vam destacar les dones arquitectes de la programació amb l’objectiu d’augmentar el coneixement i fer difusió del treball de dones arquitectes.

Dies abans de la celebració dels 10 anys de Festival,  el 48h Open House Bcn amb el suport de la comunitat Wikimedia i el projecte Viquidones, es va crear l’activitat Viquimarató, trobada per investigar i crear a la Viquipèdia, 10 perfils de dones arquitectes que han col·laborat durant aquests 10 anys al Festival.

A continuació ja podeu consultar les biografies de les 10 dones arquitectes i que encara que els requisits de publicació són estrictes, us convidem a editar, completar, afegir els seus projectes i crear nous perfils de qualitat a la Viquipèdia, i contrarestar la desigualtat de gènere a l’enciclopèdia digital de contingut lliure, xarxa feta per tots i per a tots.

1. Ana Bassat

2. Conxita Balcells

3. Eva Prats

4. Teresa Batlle

5. Lola Domènech

6. Meritxell Inaraja

7. Marta Peris

8. Eva Serrats

9. Carme Pigem

10. Carme Ribas