Aquesta unitat residencial a base de blocs va ser plantejada com a alternativa a l’illa tancada, trencant l’esquema i obrint l’interior com a espai públic relacionat amb els carrers circumdants, tot i que posteriorment es va tancar. Gràcies a la poca profunditat dels habitatges i a la doble ventilació, es va aconseguir millorar molt les condicions higièniques dels habitatges, eliminant els patis interiors i dotant tots els habitatges de molt d’assolellament. L’habitatge que es visitarà s’ha reformat conservant al màxim l’esquema de distribució original en dúplex.
Estil: Escola de Barcelona
NOTICIES
06/10/2020
HABITATGE A ILLA ESCORIAL
NOTICIES
22/11/2022
COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA
El projecte per a l’edifici del Col·legi d’Arquitectes va néixer d’un concurs que es va celebrar l’any 1958. Es tracta d’un edifici contemporani en ple barri gòtic, en un lloc destacat en la mateixa plaça on es situa la catedral de Barcelona. Es troba en una cantonada enfront de les restes de la muralla i i envoltat de construccions medievals. El projecte es va concebre amb la voluntat de relacionar-se amb l’arquitectura moderna internacional i i consta de dos volums clarament diferenciats: un cos baix de forma trapezoidal -que conté l’espai d’exposicions i la sala d’actes- amb esgrafiats de Picasso a la façana, i una torre reculada de vuit pisos d’alçada.
NOTICIES
06/10/2020
COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA
El projecte per a l’edifici del Col·legi d’Arquitectes va néixer d’un concurs que es va celebrar l’any 1958 i consta de dues parts: un cos baix de forma trapezoidal (que conté l’espai d’exposicions i la sala d’actes) i una torre de vuit pisos d’alçada.
La darrera intervenció a l’edifici es fa amb la voluntat de convertir-lo en el Centre Obert d’Arquitectura de Barcelona. El nou projecte, aprofitant-se de la seva ubicació privilegiada, crea una àgora central connectada amb l’espai públic exterior i comunica físicament i visual una seqüència d’espais comuns existents. Aquests espais comuns són l’accés a l’edifici, una planta altell (per a exposicions), la sala d’actes, l’Espai Picasso (que es flexibilitza i es donen opcions de compartimentació), la planta segona i la terrassa, que genera el canvi de volumetria de l’edifici. Com a conseqüència, en planta segona apareix un nou mirador interior-exterior sobre la plaça Nova on es preveu que s’hi puguin dur a terme diferents esdeveniments culturals oberts a la ciutadania, i que emfasitza la voluntat de convertir l’edifici en un punt de trobada.