NOTICIES


19/08/2022

NNWALLERY: MUR VALÈNCIA-ROGENT

Compartir:

El projecte NNWALLERY, promogut per Núñez i Navarro en col·laboració amb Norma Editorial, transforma murs d’obra en grans murals on artistes urbans vinculats a la ciutat (grafiters, historietistes, dibuixants de còmic…) expressen allò que els inspira Barcelona. Un cop acaben les obres dels edificis, els murals es retiren.

Al carrer de València, cantonada amb Rogent, s’hi podrà veure l’obra de DXTR (Dennis Schuster, Berlín), artista d’estil urbà de projecció internacional que combina aplicacions en murs urbans i campanyes publicitàries per a marques reconegudes. Serà un mural interactiu, de més de 50 metres de llarg i 2,5 metres d’alçada, inspirat en el mític On és Wally: entre múltiples personatges i detalls, el mural amaga tres objectes o personatges que l’espectador pot trobar, capturar en una imatge i enviar a través d’un formulari per participar en un sorteig. Durant el festival, es podrà veure l’artista en directe pintant el mural.

NOTICIES


19/08/2022

BERNADÍ HUB

Compartir:

Espai de treball situat en una planta de dues altures (aproximadament d’uns 1.000 m²) dissenyat per acompanyar i assessorar diferents professionals del sector de l’arquitectura. El projecte s’adapta a les noves maneres de treballar i crea diferents entorns de treball (espais multifuncionals, espais comuns, de cocreació…). El conjunt està pensat des de la il·luminació, la biofília (destaca un jardí vertical exterior), l’acústica (que crea espais confortables) i la sostenibilitat (present en forma de noves tecnologies i materials que vetllen per tenir cura del medi ambient). A més, s’hi incorpora la cultura mediterrània a través de paviments de terracota, una gelosia de fusta, tons càlids i l’ús de plantes autòctones.

NOTICIES


01/08/2022

CAP VÍCTOR CATALÀ

Compartir:

Projecte de secció clàssica de tres naus, semblant a la d’una capella, que s’adapta a l’escala de l’entorn i qualifica l’espai interior: des de fora, l’edifici es protegeix de les vistes amb una façana opaca cap a la carretera (donant resposta a la necessitat de privacitat de l’equipament); a l’interior, el programa s’organitza a peu de carrer, en un esquema de dues línies de consulta que emmarquen un espai central de més alçària que rep llum de nord a través d’una finestra alta (creant una atmosfera íntima, i dirigint la mirada cap al cel). Constructivament, el projecte recupera conceptes tradicionals amb materials com el maó ceràmic per a parets i voltes i la fusta de pi envernissada (tot construït per artesans locals, amb la clara intenció de perdurar en el temps); i amb solucions climàtiques com els gruixos de paret (que afavoreixen la inèrcia tèrmica) i la ventilació natural (a través de finestres a nord).

NOTICIES


31/07/2022

HABITATGES AL POLVORÍ

Compartir:

Edifici de 16 habitatges de lloguer assequible pensat amb un sistema d’agregació dels habitatges al voltant d’un nucli central de circulació vertical. Tots els habitatges se situen en cantonada (fet que els proporciona ventilació natural transversal i un bon assolellament) i cada habitatge té tres peces en façana de la mateixa dimensió (fet que en flexibilitza l’ús i desjerarquitza els dormitoris). El projecte es construeix amb un sistema prefabricat de fusta laminada que redueix el termini d’execució de les obres i la petjada ecològica, al mateix temps que és coherent amb la proposta d’agregació tipològica.

NOTICIES


31/07/2022

RESIDÈNCIA D’ESTUDIANTS VITA

Compartir:

Aquest projecte de residència d’estudiants pot explicar-se a partir de quatre conceptes. En primer lloc, a través de l’organització volumètrica del conjunt, el projecte promou el contacte amb la natura (s’allibera un gran espai de la parcel·la, respectant l’arbratge existent i dotant l’edifici d’espais exteriors de qualitat). En segon lloc, amb la incorporació de diferents zones comunes, el projecte fomenta la vida en comunitat (es complementa l’espai íntim de les habitacions amb zones que fomenten la relació entre estudiants, com un piscina, amfiteatre exterior, zona de barbacoa, zones d’estar interiors i exteriors, sales d’estudi, menjadors comunitaris, gimnàs…). En tercer lloc, el conjunt s’adapta a l’entorn a través de les façanes, senzilles i de qualitat (les façanes que miren al carrer, nord i est, es protegeixen combinant zones opaques i buides, mentre que les façanes que configuren el jardí, sud i oest, es resolen amb més lleugeresa, terrasses i vegetació com a protecció solar). Finalment, es tracta d’un projecte sostenible que gestiona els recursos de manera responsable.

NOTICIES


09/09/2021

MAREMAGNUM (EDIFICI + TERRASSA)

Compartir:

L’edifici Maremàgnum, construït l’any 1995, en un moment de gran èxit de l’entorn del Port Vell, es va remodelar l’any 2006 amb l’objectiu de donar resposta arquitectònica a una actualització de la imatge comercial convencional. El nou projecte, que potenciava les qualitats arquitectòniques del projecte inicial, s’estructurava en dos fronts: d’una banda, introduïa nous materials i una paleta de colors més lluminosos; d’altra banda, creava un atri central que organitzava totes les plantes de l’edifici, hi introduïa llum natural i canviava radicalment la imatge del centre comercial. L’any 2007, amb la voluntat de donar caràcter de punt de trobada a l’edifici, es va fer una reforma a la planta segona del centre. Entre altres aspectes, el nou projecte va crear una plaça-terrassa-mirador central, coberta amb una marquesina lleugera i transparent, per poder-hi portar a terme diferents esdeveniments públics.

NOTICIES


25/07/2022

ESCOLA LA MAR BELLA

Compartir:

Projecte resultant de la reforma i l’ampliació d’una escola existent que s’estructura en tres volums connectats entre ells. Els dos primers volums (edifici original i nova edificació) s’organitzen en forma de L, delimitant un pati, i contenen el programa més privat de l’escola (aules, administració, cuina i menjador). El tercer volum és un edifici exempt (unit a la resta mitjançant un pont), que dona a l’espai públic i conté un gimnàs-sala polivalent i una biblioteca, que fa servir la resta del barri fora de l’horari escolar. Constructivament, s’utilitzen solucions senzilles, durables, resistents i de baix manteniment (executades amb formigó, fusta, tendals enrotllables tèxtils…). Energèticament, l’edifici es concep amb un consum energètic gairebé nul i posa una atenció especial al disseny de la protecció solar i la ventilació natural.

NOTICIES


25/07/2022

HABITATGE AL CARRER IGNASI IGLESIAS

Compartir:

Transformació d’un habitatge amb distribució rígida en un que permet flexibilitat en l’ús dels espais i que acompanyarà les necessitats de la família al llarg del temps. El projecte crea un nucli central amb cuina i bany de cortesia, que, combinat amb un joc de portes corredisses, permet encadenar diferents espais (habitacions, cuina, sala d’estar) i fer la volta completa al nucli. D’aquesta manera, l’habitatge es transforma en un espai encadenat de més amplitud que es pot fer servir de maneres diferents. Per exemple, la proposta preveu que les habitacions dels petits de la família es puguin sectoritzar o que la barra auxiliar de la cuina pugui convertir-se en una zona de treball puntual. Els materials i els acabats del projecte en reforcen la idea: el paviment és continu (per no interrompre la seqüència visual d’espais); la caixa central es recobreix amb fusta de bedoll (per donar-li més visibilitat), i les parets, els sostres i les portes es pinten de blanc per emfatitzar-ne la presència.

NOTICIES


25/07/2022

ATENEU LA BÒBILA I PLAÇA DE SÓLLER

Compartir:

Projecte conjunt de reforma i ampliació d’un equipament existent (l’Ateneu La Bòbila) i de reurbanització del parc de la plaça de Sóller. D’una banda, la transformació de l’edifici de l’Ateneu aconsegueix integrar-lo en l’entorn (els recorreguts quotidians del barri entren a l’edifici, la vegetació del parc li fa de protecció solar i l’edifici resultant deixa de ser un límit per als ciutadans), al mateix temps que es desenvolupa un nou programa amb les entitats veïnals per contribuir a la cohesió social. D’altra banda, el projecte del parc el fa permeable al barri i crea un nou espai públic inclusiu, accessible i segur (el reconnecta amb la vida quotidiana, reactiva la integració social aportant nous espais per a activitats i el renaturalitza).

NOTICIES


25/07/2022

HABITATGE 0110

Compartir:

Reforma de l’habitatge del mateix arquitecte, que busca la materialització de l’arquitectura en la qual se sent còmode: figures geomètriques senzilles, que creen espais complexos i on la construcció i els materials acaben de definir els espais desdibuixant-ne els límits. L’espai central és un quadrat (que conté la cuina, la sala, el menjador i altres espais lliures) i al costat s’hi troba un espai triangular que fa un gir a la planta de l’habitatge (accés a la zona d’habitacions). Entre les dues peces no hi ha separació física i únicament s’indica la transició mitjançant un canvi d’alçada del sostre. Els materials que acaben de configurar l’espai són, entre d’altres, una cinta de fusta de roure tenyida de negre que recorre les parets i les uneix, i un pilar central recobert de llautó (vestigi dels murs estructurals preexistents, que s’enderroquen).

NOTICIES


25/07/2022

TORRE MAPFRE

Compartir:

El projecte urbanístic de la zona de la Vila Olímpica (Barcelona 92) es va estructurar en un sistema de franges (platges, passeig marítim, avinguda litoral, edificis aïllats i barri residencial). A la franja d’edificis aïllats es troba el gratacels de la Torre MAPFRE, un edifici de 43 plantes i 154 metres d’alçària que, juntament amb la torre veïna, s’han convertit en fites visuals de la ciutat. La construcció de la torre es resol amb un nucli central de formigó armat, un perímetre de pilars retirat del pla de façana i vidres inclinats per al tancament. L’any 2016 es va fer una reforma important a la torre: se’n va millorar l’eficiència energètica, s’hi van introduir espais adequats per a les noves formes de treball i es van renovar els accessos i les zones comunes.

Torre MAPFRE està unida al volum inferior en forma de vela, un edifici de comercialització d’oficines que està ocupat parcialment pel Centre de Fotografia KBr, de la Fundació MAPFRE, amb exposicions de fotògrafs reconeguts d’àmbit mundial.

NOTICIES


22/07/2022

HABITATGE AL PASSATGE DE ROURA

Compartir:

Reforma integral d’un habitatge construït l’any 1930 (habitatge d’una sola planta, amb sostres alts i bigues de fusta) al qual es construeix una remunta l’any 1960 i que, amb els anys, acumula volums disconformes al pati que en redueixen la mida. El projecte elimina aquests volums, que alteraven el pati, i el canvia a un pati mediterrani, plantant-hi nova vegetació, i converteix la terrassa en un oasi al mig de la ciutat. A l’interior, es manté una escala interior feta de volta, es crea una claraboia que la inunda de llum i s’aprofita per redistribuir l’habitatge i adaptar-lo a un nou programa funcional per a quatre persones. Els límits interior-exterior en planta baixa es desdibuixen a través d’un gran finestral que els connecta i d’un paviment continu de formigó polit que s’estén entre els diferents espais.