NOTICIES


26/04/2021

La Setmana de l’Arquitectura

Compartir:

SETMANA D’ARQUITECTURA

Durant deu dies (del 6 al 16 de maig), la Setmana d’Arquitectura oferirà un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat. Més enllà de les fronteres físiques, disciplinàries i territorials, l’esdeveniment torna amb la vocació d’estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat. 

L’associació 48h Open House Barcelona hi participa amb el projecte ARTS X ARQUITECTURA. Un projecte que explica l’arquitectura mitjançant altres arts, com per exemple la música, la fotografía, el vídeo, la dansa; arts molt properes i apreciades per la societat. El projecte fomenta l’obra coral, la creació artística d’artistes locals i la col·laboració entre entitats.
Enguany el projecte es bifurca en dos arts principals, la fotografia i l’art sonor: FOTOGRAFIA x ARQUITECTURA i MÚSICA x ARQUITECTURA.

FOTOGRAFIA x ARQUITECTURA
En aquesta edició serà la fotografia, 
el vehicle artístic que explicarà un moment concret de l’espai-temps d’Espais Ocults de la ciutat. La temàtica Espais Ocults mostra la transformació de la ciutat a través de visites a edificis en construcció. Aquests edificis s’expliquen a través de visites guiades a càrrec dels arquitectes autors dels projectes i d’una interpretació artística del fotògraf Antonio Navarro Wijkmark. Cada espai no habitat (edifici en construcció) es mostra com una obra d’autor inacabada (l’obra de l’arquitecte) contraposada a l’obra acabada d’un altre autor (el fotògraf).

Es programaran visites comentades als espais durant la setmana de l’arquitectura. Cada experiència arquitectònica constarà de dues parts, l’explicació de la representació (la fotografia) i l’explicació de l’arquitectura (l’espai o edifici). A partir del diàleg amb els participants i comparant-la amb un altre art visual com és la fotografia, podran veure com era l’espai fa un mes, com és en el moment de la visita i com serà en el futur; s’abordaran temes clau de l’arquitectura, com el disseny d’autor i la permanència en el temps, i resoldran els possibles dubtes o preguntes que hi puguin sorgir per part del públic.

Les fotografies d’Espais Ocults, seran realitzades pel fotògraf Antonio Navarro Wijkmark, es difondran impreses 40×40 cm a l’espai ocult que es visita, i de forma coral tota la sèrie dins l’exposició ‘La teva experiència i la meva, la teva exposició i la meva’ al Col·legi d’Arquitectes, de Juliol a Setembre del 2021.

Les fotografies de Jorge Ribalta, són un testimoni del pas del temps en un espai tan conegut de la ciutat com la Plaça de la Gardunya, fotografies fetes durant 10 anys d’un espai en construcció ‘de renovació urbana’.

 


Per participar en l’activitat, és imprescindible inscriure-s’hi prèviament. (places exhaurides)

Més info

VISITA GUIADA A LA INSTAL·LACIÓ ‘ÀNGELS NOUS. ESCENES DE LA REFORMA DE LA PLAÇA DE LA GARDUNYA, BARCELONA (2005-2018)’
Dijous 13 de maig, a les 17 h

Visita guiada a la instal·lació ÀNGELS NOUS. Escenes de la reforma de la plaça de la Gardunya, Barcelona (2005-2018), un recorregut històric i fotogràfic de la plaça per part del  fotògraf i investigador Jorge Ribalta.

Visita a càrrec de Jorge Ribalta.

Instal·lació produïda per La Virreina Centre de la Imatge i el Departament de Patrimoni Arquitectònic Històric i Artístic, àrea d’Ecologia Urbana, de l’Ajuntament de Barcelona.

Inscriu-te


MÚSICA X ARQUITECTURA

MÚSICA PER A L’ARQUITECTURA ofereix propostes que relacionen experiències arquitectòniques amb activitats creatives al voltant de la música, expressions artístiques sonores pensades per explicar l’arquitectura des de la immersió creativa i per influir en l’experiència arquitectònica del públic.

MÚSICA PER A L’ARQUITECTURA 2021 es durà a terme el divendres 14 de maig, de 17.30 a 20.30 h, al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB): explorarem el museu amb una passejada musical i arquitectònica; aprendrem a convertir una habitació en un home studio; escoltarem Núria Moliner relacionant música i arquitectura, i gaudirem d’un espectacle audiovisual sobre l’evolució de les ciutats que pren com a inspiració l’edifici DHUB i el barri on s’allotja.

Més info

Amb el suport de: