NOTICIES


20/06/2020

Visita exclusiva a La Cisterna de la Sala Hipòstila del Parc Güell

Compartir:

Espais Ocults és un projecte que organitza l’associació per la Setmana de l’Arquitectura, basat en la difusió del patrimoni històric ocult de la ciutat i té com a objectiu fer visibles per a la ciutadania vuit espais on l’aigua té un protagonisme destacable. Durant una setmana vam oferir un passatemps per dia i al resoldre’l, descobries un dels espais ocults de Barcelona.

Entre tots els participants vam realitzar un sorteig en que cada premi estava format per:

  • 1 planta del Departament de Parcs i Jardins
  • 1 lot de llibres del Servei de Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona
  • 1 entrada doble per la visita exclusiva a la cisterna de la Sala  Hipòstila del Parc Güell

El passat divendres 25 de juny els guanyadors d’aquests Espais Ocults van recollir el seu premi a la visita a l’espai ocult: La Cisterna de la Sala Hipòstila del Parc Güell.

Els guanyadors i acompanyants van descobrir la cisterna subterrània que Gaudí va construir sota la Sala Hipòstila que responia a la idea de recollir i emmagatzemar les aigües provinents de les mines del Turó del Carmel. Aquest sistema es rematava amb l’escultura del Drac de la gran escalinata d’accés que tenia la funció de sobreeixidor del dipòsit.

Aquesta visita és inaccesible per el públic general, només en visties exclusives.

Si et vas perdre els passatemps, encara estan disponibles a aquí per jugar i descobrir l’arquitectura més amagada de la ciutat!