NOTICIES


30/07/2021

JARDINS MARTÍ-CODOLAR

Compartir:

El banquer i empresari Lluís Martí-Codolar va allotjar una de les primeres col·leccions d’animals d’Europa a la seva finca. Aquest espai, avui és un jardí que combina racons romàntics i on sembla que el temps s’atura. S’hi troba una gran varietat d’arbres i plantes (una pineda i un palmerar); un monument als reis Ferran VII i Alfons XIII; un estany anomenat Rombe, on encara hi viu una colònia de tortugues; un monument en forma de dolmen dedicat a sant Joan Bosco datat del 1890, i l’espai del Cigarral de la Santa, un antic galliner destinat a allotjar animals de la col·lecció zoològica que es va transformar en un espai tranquil que evoca l’ambient d’un pati castellà (1922).

NOTICIES


06/10/2020

PARC DEL LABERINT D’HORTA

Compartir:

Conjunt de jardins de diverses èpoques, situats al voltant del millor exemplar barceloní de jardí neoclàssic, construït per Joan Desvalls, marquès de Llupià i Alfarràs. Està distribuït en tres nivells esglaonats, el més baix dels quals conté un laberint de xiprers retallats, i el completen un petit canal navegable i escultures abundants de marbre italià amb temàtica mitològica. L’edifici és una antiga casa de pagès del segle XVIII decorada amb motius àrabs en època romàntica. Adossada a la casa, trobem una torre de defensa del segle XIV, anomenada Torre Sobirana.

NOTICIES


06/10/2020

PAVELLÓ DE LA REPÚBLICA

Compartir:

L’edifici del Pavelló de la República és una rèplica de l’edifici que la República Espanyola va encarregar als arquitectes Josep Lluís Sert i Luis Lacasa, per tal de representar-la, en plena Guerra Civil espanyola, a l’Exposició Internacional de París del 1937. Construït amb una gran limitació de materials d’acord amb les circumstàncies d’aquell difícil moment, va suposar una important fita arquitectònica. Al pati obert, Picasso hi va exposar el famós Gernika, i avui n’hi podem veure una reproducció.

NOTICIES


06/10/2020

ITINERARI LLIURE LA MINA DE CAN TRAVI I L’AIGUA A HORTA

Compartir:

“[…] La Ruta de la Mina de Can Travi és un recorregut que aproximadament té 1.100 metres en el qual coneixerem els entorns i les característiques d’aquesta via d’aigua que funciona des del 1860 i que, excepcionalment, ha sobreviscut a tots els canvis socials i encara avui està activa.”

NOTICIES


06/10/2020

ANTIGUES INSTAL·LACIONS PER A TIR AMB ARC

Compartir:

Projecte de dos pavellons, un per a competició i l’altre per a entrenament, fets per als Jocs Olímpics de Barcelona 1992. El primer es va desmuntar l’any 2008 per construir noves infraestructures de metro i, tot i el compromís establert per reconstruir-lo, les peces prefabricades de formigó que li donaven forma encara estan apilades en un solar prop de les instal·lacions. El pavelló d’entrenament avui fa de teló de fons d’un camp de futbol, on serveix de vestuari per als jugadors. Es tracta d’una arquitectura imaginativa, expressiva, dinàmica (evoca el moviment dels atletes) i integrada en el paisatge. Una arquitectura que recorda la del Park Güell, amb murs de contenció que suporten un passeig de vianants superior i que es dobleguen en funció de l’empenta de les terres que contenen.

NOTICIES


06/10/2020

COTXERA TMB – HORTA

Compartir:

La Cotxera d’Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona s’encasta a la base de la serra de Collserola i distribueix, en dos nivells, la zona d’aparcament de la flota de vehicles (capacitat per a uns 400 vehicles, que representa, aproximadament, un 35% de la flota actual d’autobusos de la companyia). Aquesta zona enterrada està coberta per una gran llosa de formigó, sobre la qual s’ha reconstruït la topografia original de la muntanya i s’ha organitzat un parc urbà. L’estructura arquitectònica es basa en un sol pilar de 13 m, conegut popularment com la palmera, que suporta un pes de quasi 6.000 t. Davant del parc se situen dos edificis paral·lels que contenen els tallers de reparació i manteniment, les oficines de gestió i explotació de la companyia i els serveis dels treballadors. La solució arquitectònica per a la Cotxera d’Autobusos d’Horta situa una activitat industrial, que habitualment requereix una gran superfície erma, en un emplaçament limítrof entre la ciutat i la muntanya, integrant-se plenament en el seu entorn i potenciant la seva funcionalitat i eficàcia.

NOTICIES


06/10/2020

VALL D’HEBRON

Compartir:

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència on assistència, docència, recerca i gestió van unides. Som la suma de cinc institucions, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que treballem plegades amb el mateix esperit pioner i un objectiu comú: millorar la salut i el benestar de les persones, des d’abans de néixer fins a la vellesa.

A més, som una icona de l’arquitectura del barri i l’origen de la construcció del nostre voltant. En aquesta línia, hem iniciat un projecte de transformació d’aquest gran complex per convertir-lo en un espai més agradable, accessible, saludable i obert a l’entorn i als veïns.

En aquesta edició del festival 48h Open House BCN 2021 es poden visitar els edificis següents:

Visites presencials:
– LABORATORIS CLÍNICS
– VALL D’HEBRON INSTITUT DE RECERCA (VHIR)

Visites virtuals:
– BLOC QUIRÚRGIC
– NOU EDIFICI DE RECERCA I INNOVACIÓ
– SMART UCI