NOTICIES


03/09/2023

PÈRGOLA DE LA RONDA DE DALT

Compartir:

Espai situat a la Ronda de Dalt que s’ha dissenyat perquè actuï com una plaça. Es configura a través d’una pèrgola fotovoltaica, una de les més grans de la ciutat, i alhora proveeix d’ombra per convertir-la en un espai bioclimàtic amb una gran presència vegetal en tota la superfície. El disseny d’aquesta zona verda s’ha fet seguint els requisits de l’urbanisme de gènere i inclusiu, com, per exemple, evitant els espais foscos i ocults, per aconseguir un espai de gaudi i segur per a tothom i alhora productiu.

NOTICIES


06/10/2020

PAVELLÓ DE LA REPÚBLICA

Compartir:

L’edifici del Pavelló de la República és una rèplica de l’edifici que la República Espanyola va encarregar als arquitectes Josep Lluís Sert i Luis Lacasa, per tal de representar-la, en plena Guerra Civil espanyola, a l’Exposició Internacional de París del 1937. Construït amb una gran limitació de materials d’acord amb les circumstàncies d’aquell difícil moment, va suposar una important fita arquitectònica. Al pati obert, Picasso hi va exposar el famós Gernika, i avui n’hi podem veure una reproducció.

NOTICIES


06/10/2020

CILINDRE D’HORTA

Compartir:

Al final de la Rambla del Carmel, es va construir aquest pas vertical per a vianants que salvava el relleu accidentat propi del barri del Carmel i millorava la comunicació entre barris. Amb una alçada màxima de 24,88 metres i un diàmetre de 19,35 metres, la construcció fa de mur de contenció de la Rambla, al mateix temps que una rampa interior de formigó armat connecta els dos punts de desnivell i fa de trava estructural del mateix edifici.

NOTICIES


06/10/2020

VALL D’HEBRON

Compartir:

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus és un parc sanitari de referència on assistència, docència, recerca i gestió van unides. És la suma de cinc institucions –l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)– que treballen plegades amb el mateix esperit pioner i un objectiu comú: millorar la salut i el benestar de les persones, des d’abans de néixer fins a la vellesa. A més, es tracta d’una icona de l’arquitectura del barri i l’origen de la construcció del nostre voltant. En aquesta línia, s’ha iniciat un projecte de transformació d’aquest gran complex per convertir-lo en un espai més agradable, accessible, saludable i obert a l’entorn i als veïns.

En aquesta edició del festival 48H Open House BCN, s’ofereixen dues experiències per conèixer el campus:

EXPERIÈNCIA 1
FUTUR NOU EDIFICI D’ATENCIÓ AMBULATÒRIA I BLOC QUIRÚRGIC
Punt de trobada: davant les escales de l’edifici de l’Hospital General Vall d’Hebron.
Horari: dissabte i diumenge, a les 10, les 12 i les 16 h (10 persones per visita)
Es visitaran els espais següents:
-Futur Nou Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron
-Bloc quirúrgic

EXPERIÈNCIA 2
CENTRE DE SIMULACIÓ CLÍNICA AVANÇADA I NOU EDIFICI DE RECERCA
Punt de trobada: plaça davant de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats.
Horari: dissabte i diumenge, a les 10, les 12 i les 16 h

NOTICIES


06/10/2020

REFUGI LLUIS COMPANYS – CASA GALLART – PARC DE LES HEURES

Compartir:

Josep Gallart Forgas es va fer construir un palau d’estil château francès envoltat d’un jardí majestuós de gran valor paisatgístic, per competir amb el palau veí de la finca del Laberint d’Horta. Durant la Guerra Civil, hi va residir el president de la Generalitat, Lluís Companys, i s’hi va construir un refugi antiaeri, actualment en un estat de conservació magnífic. Amb la rehabilitació per adequar l’edifici en seu universitària, se’n van reproduir els elements més significatius per retornar-los a l’estat original: l’escala principal, amb la barana, el sòl, amb dibuix de tauler d’escacs, les motllures als passadissos, etc.